5 yaş grubunda yüzde 100 hedefleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Songül Koçer, 5 yaş grubunda yüzde 100'e ulaşılması hedeflendiğini bildirdi.

5 yaş grubunda yüzde 100 hedefleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Songül Koçer ve Eğitim Uzmanı Gamze Yiğit, ’On Bin Okul Projesi’ kapsamında Malatya’da bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Öğretmenevinde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, okul öncesi çağındaki çocukların il, ilçe bazlı kayıt oranları, derslik ihtiyaçları, il düzeyinde yapılan planlama ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Songül Koçer, "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda tüm bireylerin kapsayıcı ve nitelikli bir eğitime erişiminin sağlanması amacı doğrultusunda, erken çocukluk eğitiminde eğitime erişim oranlarının artırılması, 5 yaş grubunda yüzde 100’e ulaşılması hedeflenmektedir. Bu hedeflere yönelik olarak okul öncesi eğitimde ihtiyaç duyulan ilave dersliklerin açılması planlanmaktadır" dedi. Toplantıya, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri temel eğitim, inşaat emlak, destek hizmetleri yöneticileri de katıldı.

Toplantının ardından, Daire Başkanı Songül Koçer ve Eğitim Uzmanı Gamze Yiğit, Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu ve Gazi İlkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.

5 yaş grubunda yüzde 100 hedefleniyor
5 yaş grubunda yüzde 100 hedefleniyor