42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek

Asrın Felaketini yaşayan ve yüz binlerce konutun ağır hasar aldığı Malatya'nın sembol mekanlarından olan ve halk arasında 'Aşağı Sanat' olarak bilinen 1981 yılında açılan Yunus Emre Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi yıkıldı. Enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığı ve konteyner sınıfların yerleştirildiği okul, konteyner sınıflarda ders başı yaptı.

42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek

Yeni eğitim yılının başlamasına iki gün kala okullardaki eksiklikler tamamlanarak yeni eğitim yılına hazır hale getirildi. 6 Şubat depremlerinde binlerce konutun yıkıldığı ve yüz binlerce konutun ağır hasar aldığı Malatya'da Yunus Emre Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi depremlerden ağır hasar alarak tamamen yıkıldı. Yıkılan okulun bahçesine konteyner sınıfların kurulumu tamamlanırken Yunus Emre Lisesi öğrencileri konteyner sınıflarda eğitim görecek. İşte konteyner sınıflar... 

Malatya Battalgazi Yunus Emre Lisesi, 29 ekim 1981 tarihinde yapılan resmi açılış ile Malatya II. Endüstri Meslek Lisesi adıyla, Tesviye ve Elektrik Bölümlerindeki toplam 60 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. Müteakip yıllarda is; Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde; Yapı Ressamlığı, Metal İşleri, Elektronik, Mobilya ve Dekorasyon, Yapı,  Makina Ressamlığı, Dokuma ve İplik, Matbaa ve Bilgisayar Bölümleri, Teknik Lisesi bünyesinde ise Elektrik Bölümü eğitim öğretime açılmıştır.

Adı 1992 yılında değiştirilmiş

Yunus Emre Lisesi, 1992 yılına kadar Malatya II. Endüstri Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam etmiş, 1991 yılının Yunus Emre Sevgi Yılı olması nedeniyle Okul Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığına okulun adının Yunus Emre Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmesi için teklif sunulmuştur. Bu teklif 26/03/1992 tarihinde kabul edilmiş ve  okulumuzun adı Yunus Emre Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

 Yıllara göre kapasitesi arttırılmış

2005 – 2006 Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi;  Bilişim Teknolojileri Alanı açılmıştır. 2006 - 2007 Eğitim Öğretim yılında  Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Anadolu Teknik Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanı açılmıştır.

1987 yılından itibaren Döner Sermaye İşletmesi faaliyetlerine başlayan okul, halen Ahşap Teknolojileri, Matbaa ve Metal Teknolojisi Alanlarında döner sermaye çalışmaları yapılmaktadır.

Yunus Emre Lisesi Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde; Bilişim Teknolojileri, Elektrik- Elektronik Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, İnşaat Teknolojileri  alanları ile, Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde ise; Bilişim Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde ise; Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi,Teknik Lise bünyesinde ise; Elektrik-Elektronik Teknolojisi, alanları ile eğitim öğretime devam etmektedir.
 

42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek
42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek
42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek
42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek
42 yıllık tarihi okul konteynerde hizmet verecek