'35 milyar TL yatırım yaptık'

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, ekonomide istenilen toparlanmanın başladığını ifade ederek, pandemi sürecinin sona ermesi ile birlikte ekonomimizin daha iyi bir seviyeye geleceğini söyledi. Malatya'ya yapılan yatırımlarla ilgili olarak Çakır, 'Malatya'ya bugüne kadar 35 milyar TL'yi bulan yatırım yaptık, daha fazlasını yapacağız' dedi.

'35 milyar TL yatırım yaptık'

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin pandemi krizini çok iyi bir şekilde yönettiğini ifade ederek, gelinen süreçte kara bulutların dağıldığını ve güzel günlerin yakın olduğunu belirtti.  Çakır, “Salgın sürecinde Türkiye’nin başarısı ortada. Çok gelişmiş diye bilinen ülkeler bu süreçte adeta dibe vurdu. Hastalarına bakamadılar, onları ölüme terk ettiler. Ama Türkiye’de hamd olsun çok başarılı bir süreç yönetildi. Devlet vatandaşına adeta bir anne şefkati ile yaklaştı. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte canla başla çalıştılar. Özellikle yapılan sağlık yatırımlarının önemi bu süreçte daha iyi anlaşıldı. Hastanelerimizin fiziki yeterliliği pandemi sürecinde elimizi en çok güçlendiren etkenlerin başında geldi. Tabi bu süreçte vatandaşlarımızın, esnafımızın olumsuz etkilenmemesi için önemli destekler sağladık. Verilen kredi ve hibe destekleri ile esnafımızın ve vatandaşımızın yükünü azaltmaya çalıştık. Allah’a hamd olsun salgın sürecini yavaş yavaş atlatıyoruz. İnşallah bu beladan bir an önce kurtularak güzel günlere yeniden kavuşacağız” ifadelerini kullandı  

Hem ülkemiz hem de şehrimiz kalkınacak

Pandemiye rağmen yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirten Çakır, son dönemde ekonominin toparlanmaya başladığını dile getirerek pandemi sonrasında Türkiye’nin ekonomik olarak daha çok büyüyeceğini ve gelişeceğini söyledi. Ekonomide istenilen toparlanmanın başladığını vurgulayan Çakır,  "İhracat, istihdam ve büyümede hızlı bir yükseliş yakaladık. Rakamlar ortada, sinyaller gayet olumlu. Her sektörde Allah’a şükürler olsun toparlanma yaşanıyor. Bunu bizzat sahada da görüyoruz.  Göstergeler bu yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor. Bu toparlanmayla birlikte enflasyon rakamlarını da inşallah yeniden tek haneli rakamlara düşüreceğiz. Tünelin ucundaki ışık göründü. Bu sürecin sona ermesi ile hem ülkemiz hem de şehrimiz daha çok kalkınacak. Türkiye önündeki engelleri bir bir aşarak hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacak. AK Parti olarak bunu başaracağız. Milletimizi hak ettiği refah seviyesine ulaştırmak için gece demeden gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.   

Malatya devasa yatırımlardan nasibini aldı 

Bugüne kadar Malatya’ya 35 milyar TL’yi bulan yatırım yaptıklarını ifade eden Milletvekili Çakır, bu yatırımların artarak devam edeceğini aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü; “AK Parti iktidarları döneminde tüm Türkiye’de yapılan devasa yatırımlardan Malatya’mız da en iyi şekilde nasibini aldı. Ulaşımdan sağlığa, kültürden spora kadar birçok alanda önemli yatırımlar kazandırdık şehrimize. Özellikle sağlık alanında yapılan yatırımlar ortada. Sağlıkta adeta çığır açtık. Karaciğer Enstitüsü, Onkoloji Hastanesini yaptık. 13 ilçenin 13’üne de hastane yapıldı. Bugüne kadar sağlık alanında yapılan yatırımın toplam tutarı 1,44 milyar TL. Bu çok önemli bir kazanım. Bu alandaki yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Amacımız kentimizi sağlık alanında en üst seviyeye taşımak.  Yine ulaştırma ve altyapı alanında çok büyük yatırımlar yaptık. Malatya’da 2003’te sadece 36 km bölünmüş yol vardı, biz 407 km daha bölünmüş yol yaparak toplamda 443 km’ye ulaştık.  Ayrıca 512 km devlet yolu, 658 km de il yolu yaptık. Ulaştırma ve altyapı alanında bugüne kadar yapılan yatırımların toplam bedeli ise 8,9 milyar TL’yi buldu.  Bunların yanında şehrimize bugüne kadar 1,28 milyar TL eğitim, 1,54 milyar gençlik ve spor, 5,8 milyar aile çalışma ve sosyal hizmetler, 7,3 milyar çevre ve şehircilik, 885 milyon sanayi ve teknoloji, 176,99 milyon adalet, 104,5 milyon kültür ve turizm, 4,7 milyar tarım ve orman, 1,77 milyar TL enerji ve tabi kaynaklar yatırımları olmak üzere 34 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık.   Bu yatırımlar devam edecek, bizim işimiz hizmet üretmek. Ülkemizi kalkındıracak yatırımları kararlı bir şekilde bir bir hayata geçireceğiz.” 

Ürettikleri hiçbir şey yok 

AK Partinin hizmet partisi olduğunun altını çizen Çakır, muhalefetin ise hizmet ve eser karşıtı bir tutum sergilediğini kaydederek, “Ne yazık ki ülkemizde akıl tutulması yaşayan bir muhalefet var. Tek işi algı, yalan ve karalama üzerine kurulu olan bu muhalefet anlayışı ülkemize gerçekten çok ciddi zararlar veriyor.  Nerde milletin yararına bir şey var bakıyorsun karşısındalar. Ürettikleri hiçbir şey yok.  Dön dolaş aynı şeyleri söylüyorlar. İcraat listelerinde ‘bugün hangi yalanı söyledik, neye karşı çıktık, nasıl algı yaptık’ gibi maddeler var. Ülke yönetmek nedir bilmezler. Milletin derdi ile dertlenmezler. 20 yıldır biz ‘nasıl daha çok hizmet üretelim’ diye dertlendik onlar ‘nasıl karşı çıkalım’ diye uğraştılar. Sürekli milletin değerlerini hiçe sayan, milletin kutsallarını itibarsızlaştırma peşinde olan bir muhalefet var. Milletle çatışmaktan yeni bir şeyler üretmeye fırsat bulamıyorlar.  Yapılan eserlere karşı çıkan, milletin lehine olan her şeyin önünde duran bu muhalefet bildiğini okusun biz yolumuza bakacağız. Bizim pusulamız belli. Amacımız bayrağımızın dalgalandığı her yere hizmet götürmek, vatandaşımızın refahını artırmak. Nerde bir mazlum, nerde bir garip varsa onlara el uzatmak. Liderimizin öncülüğünde bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz. Durmayacağız, yılmayacağız. Daha çok koşacağız. Bu muhalefete rağmen çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakacağız” diye konuştu.