30 şüpheli tutuklandı

Yeşil reçeteye tabi ilaçları Mersin'deki ilaç dağıtım deposundan yurtdışına çıkış yapılmış gibi göstererek yurt içinde torbacılar aracılığı ile piyasaya sürerek gençleri zehirleyen şebekenin 22 üyesinden 20'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlardan bir kadının ilaç deposu yöneticisi olduğu öğrenildi. Torbacılarla ilgili işlemlerde ise 10 şüpheli tutuklandı. Operasyon kapsamında toplam da 30 kişi tutuklandı.

30 şüpheli tutuklandı

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince uyuşturucu madde satanlara yönelik gerçekleştirilen Kasırga Operasyonunda 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Malatya, İstanbul, Mersin, Antalya ve Adana’da adreslere eş zamanlı yapılan operasyonlar da Mersin’deki ilaç deposundan yurtdışına çıkış gösterilerek yurt içine yeşil reçeteye tabi ilaçları süren 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in koordinesinde yürütülen operasyon da, Narkotik suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Malatya’da yürüttükleri operasyonda piyasa da yakalanan yeşil reçeteye tabi ilaçların Mersin’deki bir ilaç deposundan piyasaya sürüldüğünü tespit edince 2 aylık tespit ve teknik takip çalışması yürütüldü. 

Yapılan çalışma da ilaç dağıtım deposuna gelen yeşil reçeteye tabi ilaçların, yurtdışına çıkış yapılmış gibi gösterilerek, bunların Türkiye genelinde piyasaya sunulduğu tespiti yapıldı. Tespit ve takip çalışması tamamlanınca Kasırga Operasyonu kapsamında 5 elde eş zamanlı operasyonda ilaç dağıtım şirketinin kadın yöneticisi de olan toplam 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Malatya Emniyetindeki sorgularının ardından Malatya Adliyesine sevk edilen şüphelilerden 20’si Nöbetçi Malatya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerin arasında ilaç deposunun yöneticisi de bulunuyor. 

Operasyonda Torbacılarla ilgili işlemlerde ise 10 şüpheli tutuklandı. Operasyon kapsamında toplam da 30 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonda çok sayıda yeşil reçeteye tabi hap ve uyuşturucu madde de ele geçirildi.