3 yıldır bekliyorlar

Yeşiltepe bölgesi ile Topsöğüt bölgesi arasında TCDD tarafından yapılan ve 3 yıl önce hizmete açılan hemzemin geçitteki asansör geçit açıldığından beri çalışmıyor. 100 basamaklı üst geçitler vasıtası camiye gitmeye çalışan vatandaşlar, 'Vakit namazlarımızı camide kılmak istiyoruz. Asansör çalışmadığı için camiye gelmekte zorlanıyoruz. Madem çalıştırmayacaktınız niye yaptınız. Kaç senedir yapmışlar kapıyı kilitlemişler. Demirleri hep çürüyor. Açmayacaksınız sökün' diye konuştular.

3 yıldır bekliyorlar

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Yeşiltepe bölgesi ile Topsöğüt bölgesi arasında TCDD tarafından yapılan ve 3 yıl önce hizmete açılan hemzemin geçitteki asansörlerin çalışmaması vatandaşı mağdur ediyor. Vatandaşlar, Turgut Özal Mahallesi Beydağı Sokakta bulunan Hacı Arıkan Ömer Cami'sine vakit namazlarını kılmak 100 basamaklı üst geçitler vasıtası ile gidiyor. Üst geçitlerde yer alan asansörler, hiç bir zaman çalıştırılmadı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, Devlet Demir Yolları'nın geçidi belediyeye teslim ettiğini ancak belediyenin elektriği üstüne almadığı için asansör çalıştırılmadığını, yetkililerin gelip saati söktüğünü dile getirdiler. Vakit namazlarını camide kılmak isteyen vatandaşlar, asansörleri açtırmak için çok uğraştıklarını ancak güçlerinin yetmediğini, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini iddia ettiler. 

İbadetimizi yapamıyoruz

Caminin Topsöğüt tarafında bulunduğunu, evinin ise Yeşiltepe bölgesinde olduğunu söyleyen 93 yaşındaki Vahap Karaduman, "Ben vakit namazlarını camide kılmak istiyorum. Camiye gitmek için 50 basamak karşıdan 50 basamak buradan çıkıyorum. Bizim isteğimiz bu asansörün açılması ve rahat bir şekilde ibadetimizi yapmak. Vakit namazlarımızı camide kılmak istiyoruz. Yetkililerden bir an önce buranın yapılmasını istiyorum. Madem çalıştırmayacaktınız niye yaptınız. İbadetimizi yapamıyoruz. 5 vakit geleceğimize bir vakit geliyoruz. Hem çıkarken hem inerken sıkıntı yaşıyoruz. Önceden açtırmak için çok uğraştık ama gücümüz yetmedi" dedi.

Belediye elektriği üstüne almadı

Gerekli yerlere ulaşamadıklarını ifade eden Fikri Şahiner ise, "Ulaşamadığımız için derdimizi bir türlü anlatamıyoruz. Sürekli camiye gelen 90 yaşının üzerinde yaşlılarımız var. Asansör çalışmadığı için merdiveni kullanmak zorunda. Asansör çalışmadığı için büyük bir problemimiz var. Yaşlılarımız camiye gelmek istiyor ama asansör yok, gelmek istiyor. Bu da onlara zulüm oluyor. Yetkililere ulaşamadığımız için kimseye derdimizi anlatamadık. Bizi dinleyen kim. Belediyeye söyledik not aldılar ama hiçbir şey yapmadılar. Devlet demir yolları bunu belediyeye teslim etti. Belediye elektriği üstüne almadığı için asansör çalışmıyor. Vatandaş 3 yıldır kullanamıyor. Çınar başkana söyledik. Ancak sorun aynı. Belediyeye ulaşamıyoruz" açıklamasında bulundu.