25 yıldır bitmeyen baraj

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 25 yıldır bitmeyen Yoncalı Barajı'na bu yıl için 60 milyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, '2021 yılındayız bırakın işi bitirmeyi tünellerin daha yüzde 29'unu ancak bitirdiler. Malatya milletvekilleri de çıkıp 60 milyon lira ödenek ayrıldığını müjdeliyorlar!!! Müjde mi kalmış? Tüm ödeneğin yüzde 5'i kadar pay ayrılmayı bile övünerek söylemiyorlar mı insan şaşırıp kalıyor' dedi.

25 yıldır bitmeyen baraj

CHP Malatya İl Teşkilatı’nda İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye ve Malatya gündemini değerlendirdi. Ağbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelecek, toplanacak her türlü düzenlemeden kaçınmalıyız."  sözlerini anımsatarak, "Kime diyor? Bize demediği kesin. AK Parti'nin Gaziantep kongresinde ne sosyal mesafe var ne bir tedbir var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne diyor: "Salonumuzu büyük bir kalabalıkla toplanan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." diyor. AK Parti dışından hiç kimse genel kurul yapamıyor, toplantı yapamıyor. Hatırlayalım Baroların genel kurulları ertelendi pandemi nedeniyle. Sendikaların, meslek örgütlerinin kongrelerinin tamamı ertelendi. Bu virüs Sendika genel kurularında bulaşıyor, AK Parti Genel kurulunda bulaşmıyor. Fahrettin Koca'ya tavsiyemiz şu. Kendini atayan insana bu toplantıları yapmayın desin. Kötü bir süreç yönetiliyor ve bu virüsün yayılmasını durdurmakla görevli kişiler büyük bir sorumsuzlukla davranıyor. Bunların başında da AK Parti Genel Başkanı var. AK Parti artık bir halk sağlığı sorunudur. Restoranlarda 4 kişinin bir araya gelmesi yasak AK Parti Kongresinde10 bin kişinin yan yana gelmesi serbest. BARO seçiminde avukatların yan yana gelmesi yasak, AK Parti kongresinde nutuk atmak hatta küfür etmek serbest. Yapılaması gereken AK Parti kongrelerini yasaklamak, Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarmaktır" diye konuştu.

Elazığ'a uçak var Malatya'ya yok

Türk Hava Yolları'nın Malatya'ya çok az sayıda sefer düzenlediğini savunan Ağbaba, Ankara'dan yola çıktım saat 3'te 10'da gelebildim. Arabayla değil, uçakla geldim. Uçak aktarmalı geliyor. Ankara'da uçağa biniyoruz, İstanbul'a gidiyoruz, İstanbul'da bekliyoruz Malatya'ya geliyoruz. Buradan Sayın Öznur Çalık'a, Bülent Tüfenkci'ye, Ahmet Çakır'a, Hakan Kahtalı'ya ve Mehmet Fendoğlu'na açık çağrım. Gelin hep birlikte gidelim Türk Hava Yollarına Malatya'ya uçak konmasını sağlayalım. Hep beraber gidelim. Utanıyoruz. Yarın gitmeye kalksan uçak var mı, yok. Malatya'ya gelemiyoruz ve gidemiyoruz. Elazığ'a uçak var Malatya'ya yok" dedi.

25 yıldır bitmeyen baraja 60 milyon 

Ağbaba, 25 yıldır bitmeyen Yoncalı Barajı’na bu yıl için 60 milyon lira ödenek ayrıldığını kaydederek, "Meşhur bir yatırımları var biliyorsunuz, 25 yıldır bitirilmeyi bekliyor. Bunun 19 yılı AK Parti İktidarı yılları. En son 31 Aralık 2017’de bitecek dediler, bitmezse müteahhide okul yapma sözü verdirdiler. Müteahhit kaçtı. Arguvan düğün bayram edecek dedikleri Yoncalı Barajı’ndan söz ediyorum. 2021 yılındayız bırakın işi bitirmeyi tünellerin daha yüzde 29’unu ancak bitirdiler. İtibarın tasarrufu olmaz diyenler, yazlık kışlık saray yaptıranlar Arguvan’ın çilesini bilmezler. Bu gerçekleri bizden daha iyi bilen Malatya milletvekilleri de çıkıp Yoncalı Barajı’na bu yıl için 60 milyon lira ödenek ayrıldığını müjdeliyorlar!!! Müjde mi kalmış? Tüm ödeneğin yüzde 5’i kadar pay ayrılmayı bile övünerek söylemiyorlar mı insan şaşırıp kalıyor. Günde 3 metre tünel delinip kazılsaydı bugün sulama tüneli bitirilmiş olacaktı. Günde 3 metre bile tünel açamamışlar, 60 milyon diyorlar. Bu bakış açısıyla en az 3 yıl daha Arguvan toprakları çoraklığa mahkum edilecek. Bu kent ne çektiyse AK Parti vizyonsuzluğunda çekti. Hala da çekmeye devam ediyor. Ya susun ya da Malatyalılara tutamayacağınız sözleri vermeyi bırakın artık" şeklinde konuştu.

Millete söyleyecek sözü kalmamış

AK Parti’de CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na laf söyleme trendinin başladığını anlatan Ağbaba, " Malatya Milletvekili Öznur Çalık hanım ağzını her açtığında CHP, diyor, Kemal Kılıçdaroğlu diyor. Millete söyleyecek sözü kalmayınca CHP'yi kurtarıcı görüyor. Öznur hanım, Sıtmapınarı’na gidip esnafın derdini, talebini dinleyeceğine ‘Türban’ konusunu ele alıyorsa çok acı, şayet bu cümleleri esnafın yanında söylemeyip de söylemiş gibi servis ediliyorsa bu daha da acı. Genel Başkanımız tarafından ağzının payı verilmesine rağmen halen bir siyasi rant peşinde. Saray’da işe girmek telaşındaysanız bunu CHP ve onun genel başkanı üzerinden denemeyin. Pişman olursunuz.  Kuzey Çevreyolu durmuş, Öznur hanım ‘Başörtüsü’ diyor, Hızlı tren unutulmuş, Öznur hanım, ‘Kılıçdaroğlu’ diyor. Çiftçiler icralık, Yoncalı Barajı bitirilmemiş, Öznur hanım ‘millet ittifakı’ diyor. Esnafın yanında esnafla ilgili hiçbir şey söylememek bitip tükenmişliğin resmidir. Esnafın derdi siftah yapamamak, esnafın derdi borçları ödemek, esnafın derdi yoksulluk, esnaf evine ekmek götüremiyor siz gidip onların karşısında hala manevi değerler üzerinden prim yapmaya çalışıyorlar. Esnafa destek vereceklerine CHP üzerinden dertlerini unutturmaya çalışıyorlar. Ama artık herkes çok iyi biliyor ki bu gündem değiştirme oyunları bile AK Parti’yi kurtaramayacak" diye konuştu.

Yatırım ve istihdam teşviki uzatılsın

Ağbaba, yatırım ve istihdam teşviki ile ilgili olarak da, "2004 yılında uygulamaya konulan 5084 sayılı yatırım ve istihdamı teşvik kanunu ile belirlenen Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan illerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla, sigorta primi, gelir vergisi teşviki ve enerji desteği uygulaması getirilmişti.  Bu destekler farklı tarihlerde uzatılarak 1 Ocak 2021’e kadar geldi. 31.12.2020 tarihinde sona eren olan bu SGK sigorta prim desteği ile ilgili Cumhurbaşkanlığınca bir uzatma yapılmaması halinde 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren özel sektör işyerlerinde istihdam edilen işçiler için 6 puanlık sigorta primi işveren desteği hazinece karşılanmayacaktır. Korona salgınının ekonomide oluşturduğu olumsuzluklar kapsamında 6 puanlık prim desteğinin de en az üç yıl süre ile uzatılması artık zorunluluk halini almıştır. Bugün yaşan süreçte bu tür teşviklere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Teşvik uygulama süresinin uzatılmasına yönelik yeni yasal düzenleme yapılmaması halinde işletmelerin zor durumda kalacağı kaçınılmaz olacağı gibi olumsuz ekonomik koşullar altında bulunan işyerleri için önemli ilave maddi yük getirecektir. Malatya’dan bir kez daha çağrı yapıyor, işverenler için büyük önem taşıyan sigorta teşvik prim süresinin uzatılmasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.