23 şüpheliye işlem

Malatya 'da Nisan ayı içerisinde FETÖ terör örgütüyle mücadele kapsamında 23 şüpheli hakkında işlem yapıldığı ve bunlardan 4 şüphelinin tutuklandığı açıklandı.

23 şüpheliye işlem

İl Emniyet Müdürlüğünden FETÖ/PDY Terör Örgütü ile mücadele kapsamında Nisan ayında yürütülen çalışmalar hakkında verilen bilgi de, “FETÖ/PDY Terör Örgütü ile Mücadelede; 8 şahsa işlem yapılmış ve bu şahıslar işlemlerinin ardından şubeden serbest bırakılmıştır. Ayrıca diğer illerden gelen savcılık talimatları ile 15 şahıs yakalanmış; bunlardan 4 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, 5 şahıs Adli Kontrol Kararıyla serbest bırakılmış olup, 6 şahıs ise şubeden serbest bırakılmıştır.” denildi. 

DEAŞ Terör Örgütüne yönelik soruşturma da ise 1 şüphelini yakalandığı ve soruşturmada sonucunda tutuklandığı kaydedilirken,  PKK/KCK Terör Örgütü ile Mücadelede ise yakalanan 1 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.  

MLKP terör örgütünün Avrupa yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen 2 şahıs hakkında aranma kayıtlarına aldırılması için çalışma yapıldığı belirtildi.