22 bin yeniden değerlendirilmeli

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, memur maaşının aylık olarak revize edilmesi gerektiğini ifade ederek, 'Enflasyon ve iyileştirilmeler aylık değerlendirilmeli. 6 ayda bir verilen zamda ikinci ay geçmeden bakıyorsunuz ki enflasyon zammı geride bırakmış' dedi.

22 bin yeniden değerlendirilmeli

Temmuz ayında yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında bulunan en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltilmesiyle ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 'Enflasyon ve iyileştirilmeler aylık değerlendirilmeli. 6 ayda bir verilen zamda ikinci ay geçmeden bakıyorsunuz ki enflasyon zammı geride bırakmış' açıklaması yaptı.

Üzülmekteyiz

Memur olmayan bir işçinin hemşireden fazla maaş aldığını belirten Başkan Bingöl, "Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası çalışanları olarak Cumhurbaşkanlığının katılımıyla Memur-Sen'de gerçekleştirilen toplantıda diğer kamu çalışanları ile işçi statüsünde olanlar için en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını dile getirdi. Gerçekten de yapılması gereken bir atılım. Lisans mezunu bir hemşire 15 bin maaş aldığı, diğer memur statüsünde olmayanların 20 bin maaş aldığı zaman bizler ziyadesiyle üzülmekteyiz" ifadesini kullandı.

Ciddi sıkıntılar var

En düşük memur maaşı 22 bin lira açıklamasının önemli bir girişim olduğunu vurgulayan Bingöl, " Şu an Malatya'da kiralar 8 ila 10 bin arasında ama asgari ücret 8 bin beş yüz lira. Evlerle ilgili çok ciddi sıkıntılar var.  Çalışanların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzde 80'i diğer illere gidip gelerek burada çalışıyorlar.Çalışanlar görevlerini aksatmadan canla başla deprem zamanı hizmet sundu. Biz ülkemizi de devletimizi de seviyoruz ancak verilen ücretler çalışanları yaşam standardı için yeterli düzeyde değil" şeklinde konuştu.

Yeniden değerlendirilmesi gerekiyor

İyileştirilmelerin aylık değerlendirilmesi gerektiğini işaret eden Bingöl, "6 ayda bir verilen zamda ikinci ay geçmeden bakıyorsunuz ki enflasyon zammı geride bırakmış. Özellikle sivil toplum örgütleriyle istişare edilmeli. Burada tüm çalışanların geçim miktarının 30 bin olduğu bir ortamda yaşamaktayız. Özellikle bilek gücüyle kamuda hizmet sunanların ciddi bir şekilde mağduriyet yaşadığını görmekteyiz. Yaşanan felakette çalışanlarımızın toparlanması için 22 bin liranın yeniden değerlendirilmesi gerekiyor.  Sorunlarımızı hep birlikte aşmamız gerekiyor. Bizlerle birlikte, sağlıkçılarla birlikte  ciddi bir çalışmanın içine girilmesi gerekir. Refah payının arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. ciddi bir şekilde barınma ile ilgili çalışanların sorunlarının hat safa da olduğu aşikar. sağlık çalışanlarına yönelik bir konteyner kent oluşturulmadı. Diğer bakanlıklar tarafından yapılan konteyner kentlerde sağlık çalışanlara 30'ar tane veriliyor. Bunlar yeterli değil. Burada bine yakın personel açığı oluşmuştu" açıklamasını yaptı. 

Taban aylıklarına zam yapılmalı

Yeni atamalara değinen Bingöl, "Binin üzerinde yeni atama oldu ama bunların barınacakları hiç bir yer yok. Barınma alanları oluşturulmalı. Bu barınma sorunu giderilirse ücret artışları için sahada ki çalışanlara kulak verilmeli. Maaş taban aylıklarına zam yapılması gerekiyor. Taban aylıklarına yapılmayan zamlarda emekli olmayanlar yararlanamıyor. Bunla ilgili düzenlemelerin yapılması gerekiyor" dedi.