2024-2025 Eğitim Yılı İçin Malatya'da Alınacak Önlemler Belirlendi

Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen 2024-2025 eğitim öğretim yılı koordinasyon toplantısında, üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, güvenlik ve sağlık konularında yaşadığı sorunlar ele alındı. Alınan tedbirlerle öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim görmeleri hedefleniyor.

2024-2025 Eğitim Yılı İçin Malatya'da Alınacak Önlemler Belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024-2025 eğitim öğretim yılı için üniversiteler koordinasyon toplantısı, Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nusret Akbolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir ve diğer ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar kapsamlı bir şekilde değerlendirilirken, üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi konularda yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı. Vali Seddar Yavuz, öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim görmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirlerin alınacağını vurguladı.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Evlatlarımızın huzur ve güven içerisinde eğitim görmesi için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Ailelerin bize emaneti olan çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şehrin tüm aktörlerinin de bu anlayış içerisinde öğrencilerimize sahip çıkacağına inancımız tamdır."

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda öğrencilere yönelik şu önlemler kararlaştırıldı:

  • Öğrenci kayıt döneminde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından otogarda stant açılarak öğrencilere ve ailelerine "hoş geldiniz" karşılaması yapılacak.
  • Öğrencilerin otogardan yurtlara güvenli bir şekilde ücretsiz naklinin sağlanacak.
  • Yurtların bulunduğu bölgelerde üst geçit, alt geçit ve durakların aydınlatma çalışmaları yapılacak.
  • Üniversite öğrencilerinin barındığı yurtlardan üniversitelere ve şehir merkezine otobüs ve trambüs sefer sayıları artırılacak.
  • Özellikle kız yurtlarının çevresinde polis devriye sayıları artırılacak ve kampüs içi ve çevresinde güvenlik tedbirleri artırılacak.
  • Öğrencilerin güvenliği için başıboş köpeklerle mücadele edilecek.
  • Yurtlardaki asansörlerin belgeleri kontrol edilip bakım işlemleri tamamlanacak.
  • İnönü Üniversitesi’ne yakın öğrenci yurtlarından yaya olarak çevre yolunu kullanarak üniversiteye giden öğrenciler için güvenli ve aydınlatılmış kaldırımlar yapılması Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından süratle yerine getirilecek.

Toplantıda alınan bu kararlar, öğrencilerin güvenliği ve rahatı için kapsamlı önlemler alınacağını gösteriyor. Yeni eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerinin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için tüm hazırlıklar sürdürülüyor.