2. Ordu'ya Yeni Komutan

Yüksek Askeri Şura kararı ile Orgeneral Levent Ergün, Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı görevine getirildi. Ergün, daha önce Hendek operasyonlarında ve kritik toplantılarda görev almıştı.

2. Ordu'ya Yeni Komutan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Askeri Şura kararına göre, Balyoz davası mağdurlarından Orgeneral Levent Ergün, Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı görevine atandı. Ergün, 30 Ağustos 2024 tarihinden itibaren 2. Ordu Komutanı Metin Tokel'in yerine göreve başlayacak. Tokel ise İstanbul 1. Ordu Komutanlığına atandı.

Orgeneral Levent Ergün, 2016 yılında Genelkurmay Harekât Plan Daire Başkanlığı görevini yürütürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yaptığı görüşmede Genelkurmay Başkanlığı'nı temsil etmişti.

Ergün, aynı yıl içinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen ve 60 günde 60 şehidin verildiği Hendek operasyonlarını da komuta etmişti. Bu operasyonlarda, Ergün'ün liderliğindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, 21 gün içerisinde Nusaybin'i hendeklerden ve PKK'lı teröristlerden temizlemişti. Ergün’den önce Nusaybin’de operasyonu yöneten iki tuğgeneralin FETÖ'den tutuklanması, Ergün'ün operasyonlardaki başarısını daha da öne çıkarmıştı.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında, ayrıca 23 general ve amiral bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 77 albay da general ve amiralliğe yükseltildi.