198 milyonluk ek bütçe

Yeşilyurt Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda, Yeşilyurt Belediyesi'ne 198 milyon 750 bin TL ek bütçe talebi oy birliği kabul edildi. Ek bütçe talebi ile ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, enerji fiyatları, savaş, ekonomik pahalılık, asgari ücrete gelen zam, belediyede çalışan personel sayısının fazla olması nedeniyle bütçenin, önümüzde iki ayda bitebileceğini, çalışmaların yarım kalmaması ve tedbir amaçlı ek bütçe talebinde bulunduklarını söyledi.

198 milyonluk ek bütçe

Yeşilyurt Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, başkanlığında Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi’ne, 198 milyon 750 bin TL ek bütçe talebi oy birliği kabul edildi. Ek ödenek talebi hakkında Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi; “Bütçemizin uygulandığı yıl içerisinde ortaya çıkan küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar, enerji fiyatları ve personel giderleri ön görülemeyen artışlar nedeniyle yatırım harcamalarının maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle ek ödenek, ihtiyacı doğmuştur. Bu sebeplerden dolayı Destek Hizmetleri Müdürlüğüne 10 milyon 750 bin TL, Tesisler Müdürlüğüne 26 milyon TL, İnsan Kaynakları Müdürlüğüne 55 milyon 500 bin TL, Mali Hizmetler Müdürlüğü kalemlerine 20 milyon TL, Halkla İlişkiler Müdürlüğüne 2 milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne 12 milyon 500 bin TL, Koordinasyon İşleri Müdürlüğüne 12 milyon TL, Fen İşleri Müdürlüğüne 56 milyon TL, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne 2 milyon TL, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 2 milyon TL olmak üzere toplam 198 milyon 750 bin TL ek ödenek verilmesini hususunu mecliste görüşülerek karara bağlanmasını bilgilerinize arz ederim.” Teklif, oy birliği ile kabul edildi.

Bütçemiz 7 aya kadar ancak yeter 

Ek bütçe ile ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, her yıl Temmuz-Ağustos aylarında bütçeyi hazırladıklarını ifade ederek, “Sonra Eylül’de meclise geliyor. 11. Ayda da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanıyor. Bundan önceki yıllarda bütçemizi yüzde 100 tutturuyorduk. Ama aralık ayından sonra başlayan savaş, ekonomik pahalılık, yılbaşı itibariyle asgari ücrete zam gelmesi ve belediyede çalışan personel sayısının fazla olması nedeniyle bütçemiz 7 aya kadar ancak yeter. Belediyede işlerimizi yapabilmemiz içinde mecburen bütçemizi arttırmamız gerekiyor. Özellikle yakıt ve personel giderlerimiz çok arttı. Örneğin personel için 90 milyon ön görüyorduk, şimdi 150 milyon gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu yıl dünya genelindeki düzensizlikleri kestiremediğimiz için işimizi riske atmama düşüncesi içerisindeyiz. Yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın yarım kalmaması için Meclis’imizden 198 milyon 500 bin TL ek bütçe talebimiz var” diye konuştu.