19 sulama tesisi yapılacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Malatya genelinde 2019 yılında 25 baraj 19 sulama tesisinin yapılması için proje çalışmalarına devam ediliyor.

19 sulama tesisi yapılacak

DSİ Malatya 92.Şube Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılında kentte yapılması planlanan 25 barajın proje çalışmaları devam ediyor. Bununla birlikte 19 adet sulama tesisinin ve 1 adet içme suyu tesisinin proje çalışmalarının devam etmekte olduğu belirtildi. Sulama amaçlı yapılması planlanan barajları ilçelere dağılımları, “Akçadağ; Durul ova, Harun uşağı ve Kürecik Barajı. Arguvan Aliağa Barajı. Darende Ilıca ve Yukarı Ulupınar Barajı. Doğanşehir Bıçakçı, Devrent Barajı, Gövdeli ve Melet Barajı, Doğanyol Gökçe Barajı, Hekimhan Akmağara, Hasançelebi Karapınar, Kocaözü ve İğdir Barajı. Kale Ürüsnü Barajı, Kuluncak Alvar ve Kızılhisar Barajı, Merkez İspendere ve Yenice Barajı. Pütürge Ormaniçi ve Miryaylası Barajı, Yazıhan Ansur ve Epreme Barajı ile Yeşilyurt Barajı” yapılacak.

KAPALI SİSTEM İÇİN ÇALIŞILIYOR

DSİ Elazığ bölge müdürlüğü tarafından ayrıca 19 adet Sulama Tesisinin ve 1 adet içme suyu tesisinin proje çalışmaları devam etmekte olduğu belirtildi. Bunlar Malatya içme suyu isale hattı rehabilitasyonunun yapılması ile sulama amaçlı yapılacak. Rehabilitasyon çalışmaları yapılacağı bölgeler, “Arguvan Yoncalı Sulaması, Boztepe Kuruçay Regülatörü, Akçadağ Sultansuyu, Doğanşehir Polat, Medik Yazıhan, Malatya Sulamaları 1.Kısım Rehabilitasyonu, Yeşilyurt Derme, Akçadağ Suçatı, - Battalgazi Şahnahan A.B.C. Sulaması,  Arapgir Kozluk Regülatörü ve Sulaması, Pütürge Kubbedağı Göleti ve Sulaması, Pütürge Miryaylası Barajı ve Sulaması, Doğanyol Gökçe Göleti, Kale Ürüsnü, Yeşilyurt (İnekpınarı) Barajı Sulaması, Arguvan Aliağa Barajı Sulaması, Doğanşehir Melet Barajı, Hekimhan Güzelyurt Karamahmut, Yeşilyurt Beylerderesi Barajı Sulaması olarak planladı. Hayata geçirilmesi planlanan Sulama Projeleri ile İlimiz merkez ve ilçelerinde 925 bin 710 dekar arazi modern sulama sistemine kavuşturulması hedefleniyor.”