172 polis adayı yemin etti

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 22'nci dönem mezunu 172 polis memurlarının diploma ve yemin töreni yapıldı.

172 polis adayı yemin etti

Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, protokol üyeleri ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Devletin en temel görevi huzurlu bir ortam

Törende polis adayları ve ailelerine seslenen Vali Aydın Baruş, temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarca her türlü tehdit ve kaygıdan uzak kullanılabilmesi için huzurlu bir ortam sağlanmasının devletin en temel görevlerinden olduğunu belirtti. Türk polis teşkilatının 173 yıllık köklü mazisinin verdiği tecrübe ve güvenle ülkede özgürlüklerin ve güvenliğin teminatı olduğunu, huzura ve kardeşliğe yönelen her türlü tehdide karşı yılmaz bir şekilde mücadele ettiğini ve binlerce mensubunu bu uğurda şehit ve gazi verdiğini belirten Baruş, “Türk polisi, vatan, millet ve kutsal değerlerimiz söz konusu olduğunda canını ve kanını feda etmekten kaçınmamış, ülkemizin bağımsızlığı tehlike altında kaldığında demokrasinin ve seçilmiş iradenin dimdik yanında olmuştur. Emniyet teşkilatımızın, terörle ve suçlularla mücadelesinde binlerce şehit verme uğruna sergilediği eşsiz dirayet, 15 Temmuz'da milletimizin tarihindeki en büyük ihaneti yaşatan FETÖ'ye karşı polisimizin gösterdiği cansiperane duruş, bunu en iyi şekilde göstermektedir. Türk polisi dün olduğu gibi bugün de bu mücadelesini örnek bir fedakarlık ve feragat anlayışıyla devam ettirmektedir” dedi. Baruş, polisin Türkiye'nin bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyen PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör odaklarına ve tüm suçlulara karşı verdiği mücadelesini, üstün bir görev ve sorumluluk bilinciyle başarıyla sürdürdüğünü ifade ederek, “Emniyet teşkilatımız geçmişte içerisine sızmış hainlerin temizlenmesinden sonra bünyesine kattığı genç ve milli şiara sahip polislerimizle, her geçen gün daha da güçlenmekte, milletimizin nezdinde sahip olduğu itibar ve güven duygusunu artırmaktadır” diye konuştu.

Teşkilatımızı gönülden kutluyorum

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Türk Polisi ile gurur duyduklarını belirterek, “Vatana, bayrağa, ezana, devlete, millete uzanan elleri gözlerini kırpmadan canlarını feda edecek yiğit polislerimizi yetiştirmekten gurur duyuyoruz.  Vatan sana canım feda diyen bir teşkilatın şehitlerini rahmetle anıyoruz. Bugüne kadar vermiş olduğunuz bütün mücadele için milletin bekası devletin bekası milletin huzuru için verdiğiniz mücadeleyi yürekten alkışlıyoruz. Doğduğu andan itibaren onlara emeklerini esirgemeyen emek verip yetiştiren anne ve babalarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah yüce Rabbim attıkları ilk adımda polis oldukları ilk günden itibaren o bilinci o ruhu sürekli devam ettireceklerini umuyorum. Birçok alanda terör örgütleri ile mücadele ederken 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazan polis teşkilat mensuplarımızın canı gönülden yürekten kutluyorum” dedi. Törende 172 mezun adına konuşan dönem birincisi Mustafa Çoban daha sonra yaş kütüğüne plaket çaktı.