17 İlde FETÖ'ye Yönelik 'Kıskaç-27' Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-27' operasyonlarında FETÖ'nün askeri, emniyet ve finans yapılanmalarıyla bağlantılı 39 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi

17 İlde FETÖ'ye Yönelik 'Kıskaç-27' Operasyonu: 39 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik 17 ilde düzenlenen “Kıskaç-27” operasyonları kapsamında 39 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde gerçekleştirildi.

Yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde “askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması” içerisinde yer aldıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişim kurdukları ve kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları tespit edildi. Şüpheliler hakkında ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydının bulunduğu açıklandı. Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak, operasyonların devam edeceğini belirtti.