164 hasta tedavi gördü

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk, hastanenin, sürecin başladığı Mart ayından bu yana pandemı hastanesi olarak hizmet verdiğini belirterek, 'Bugüne kadar 164 hastamız yoğun bakım ünitemizde, servislerimizde, aldıkları tedavi ile sağlıklarına kavuşup taburcu oldular. Bugün ise son iki hastamızı taburcu etmenin sevincini yaşıyoruz' dedi.

164 hasta tedavi gördü

Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk, basın mensuplarına kovıd (19) süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.   Berk, hastanede, bugüne kadar 164 hastanın tedavi edilerek,  taburcu olduğunu söyledi.

Son iki hastamızı taburcu etmenin sevincini yaşıyoruz

Mart ayından bu yana Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nin pandemı hastanesi olarak hizmet verdiğini anımsatan Berk,  "Bugüne kadar 164 hastamız gerek yoğun bakım ünitemizde gerekse servislerimizde, aldıkları tedavi ile, sağlıklarına kavuşup taburcu oldular. Bugün ise son iki hastamızı taburcu etmenin sevincini yaşıyoruz. Bu süreçte evlerinden, çocuklarından ve sevdiklerinden ayrı kalma pahasına hastalarımıza hizmet veren, doktor ve hemşirelerimizden, röntgen ve laboratuar teknisyenlerine, güvenlik ve temizlik personelimizden, sekreter ve şoförlerimize kadar tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçte hem sağlık profesyoneli hem hasta yakını olarak duyarlı bir şekilde hizmet vererek, "kahramanlaşan" sağlık çalışanlarımıza teşekkür tüm toplum vicdanının borcudur. Sağlık çalışanları olarak bizler de Malatya halkına sabırları ve kurallara uymakta gösterdikleri kararlılıkları için teşekkür ediyoruz. "Kontrollü Sosyal Hayat"a geçiş yaptığımız bu dönemde aynı hassasiyeti sergilemeye devam etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

1 Haziranda poliklinik hizmeti vermeye başlayacağız

Berk, hastanenin  '1 Haziran' itibariyle poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını vurgulayarak, "Bu süreçte hem hastalarımızın hem de çalışanlarımızın sağlıklarını korumak için aldığımız bazı tedbirleri paylaşmak istiyor ve halkımızın da bu tedbirlere uymalarını rica ediyorum. Hastanemize mutlaka "randevu" alarak gelmenizi ve randevu saatinizden kısa bir süre önce hastanede olmanızı, tetkik, muayene işlemlerinizi tamamlayıp en kısa sürede hastaneden ayrılmanızı istiyoruz. Bu tedbirle hastanede yoğunluk, kalabalık ve kuyruklar oluşmayacak, sosyal mesafe kuralları da sağlanmış olacaktır. Mutlaka maskelerinizi takmanız gerekmektedir. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Hastaneye mümkün olduğunca refakatçi olmadan geliniz. Böylece kalabalıkları ve olası bulaş riskini önlemiş oluruz. İşlemleriniz yapılırken sosyal mesafeyi korumaya mümkün olduğunca özen gösteriniz. Bu tedbirlere uyarak, kendimizi, ailemizi ve toplum sağlığını koruyacak sosyal sorumluluk bilinci sergilemiş olacağız. Bu gün son hastalarımızı taburcu ederek hastanemizde pandemi sürecini tamamlamış oluyoruz. Bu çalışanlarımızın; ailelerine ve çocuklarına kavuşmaları bu sayede evlerinde bayram sevinci yaşanması demek. Bu vesileyle hem kahramanlarımızın kavuşma bayramları hem tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum, Kororona virüsü yeneceğimiz günlerin umudu ile yakın gelecekte bütün dünyada büyük bir bayram daha yaşama diliyorum" şeklinde konuştu.