163 bin afetzedeye ulaştık

Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, deprem sonrası il müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sökmen, bakanlık tarafından görevlendirilen uzman saha ekibinin, 25 bin 277 haneye ve 163 bin 046 afetzedeye ulaştığını söyledi.

163 bin afetzedeye ulaştık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından görevlendirilen ekiplerin sahada faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Sökmen, “Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda 31’ i sabit 16’sı mobil ekip olmak üzere ilimizde geçici barınma merkezlerinde toplamda 47 çalışma alanı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra ilimiz genelinde 468 mahallede Psikososyal Destek kapsamında hane görüşmeleri, bireysel görüşmeler ve sosyal iyileştirme çalışmaları başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımızla sahada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi. 140 çalışanın çadır ve konteyner kentlerde görevli olduğunu belirten Sökmen, “ Destek çözüm ortaklarımız olan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kızılay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri tarafından bugüne kadar sahada 114 bin 848 kişiye ulaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

Sökmen, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü ve destek çözüm noktasında 277 bin 129 vatandaşa ulaşıldığını belirterek,  “İlde bulunan tüm şehit yakını ve gazilerimize ulaşılarak toplamda bin 578 görüşme gerçekleştirilmiştir. 52 bin 095 çocuk ile sosyal iyileştirme kapsamında sportif faaliyetler ve geleneksel oyunlar oynatılmıştır. İl Müdürlüğümüz tüm dezavantajlı gruplarla olan sosyal hizmet modellerimizi her bir grup için ayrı ayrı planlamakta ve yürütülmesini sağlamaktadır. Örnek olarak, koruyucu aile hizmetimizden faydalanan 45 aile ve 50 çocuk ile görüşmeler sağlanmıştır. Yakın kaybı yaşayan ailelerden bin 880’ine Yas Süreci Danışmanlığı kapsamında Psikolojik Destek Hizmeti sağlanmıştır. Ayrıca TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında 3 bin 720 saha çalışanına yönelik çalışana destek verilmiştir. Türkiye İş Kurumu(İŞKUR)’na 407 kişi iş için yönlendirilmiş olup bunlardan 91’sı işe yerleştirilmiştir” ifadelerine yer verdi.