16 kursiyere sertifikaları verildi
Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknokent´te geleceğin meslekleri arasında yer alan 'Yazılım Geliştiricisi' kursunda başarılı olan 16 kursiyere sertifikaları verildi.
Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknokent´te geleceğin meslekleri arasında yer alan 'Yazılım Geliştiricisi' kursunda başarılı olan 16 kursiyere sertifikaları verildi.
Dijital ekonominin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik eğitimlerin düzenlenmesi kapsamında İnönü Üniversitesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından açılan geleceğin meslekleri arasında yer alan 'Yazılım Geliştiricisi' kursunda başarılı olan 16 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Malatya Teknokette düzenlenen sertifika törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Teknokent Genel Müdürü Fatih Kocamaz, İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman ve kursiyerler katıldı.
Kursiyerlerimizin başarısı ülkeye örnek olacak
Sertifika töreni öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, geleceğin mesleği yazılım kursunun, 24 Nisanda açıldığını hatırlatarak, kursun 95 gün sürdüğünü söyledi. Toman, başarılı olan 16 kursiyere mesleki yeterlilik sertifikası vereceklerini söyleyerek, “Bu süre zarfında kursiyerlerimize 30 lira günlük cep harçlığı ve genel sağlık sigortasını yaptık. Suriyeli bir kardeşimiz derece yaptı. Bunların başarısı ülkeye örnek olacaktır. Amacımız geleceğin meslekleri olan 25 mesleği sürekli bir hale getirerek öğrencilerimize, gençlerimize geleceğin mesleklerini öğretmek. Sertifika sahibi yapmak. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu süreçten Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Teknokent'lerden gençlerimizi elverişli bir hale getirmek. Gayemiz üniversite ile birlikte bu kursları devam ettirmek" dedi.
Hedefimiz kursların sayısını artırmak
Malatya Teknokent'i birçok firmanın tercih etmeye başladığını anımsatan Teknokent Genel Müdürü Fatih Kocamaz da, “Bu sebeple yazılım geliştiricisi kursunu açtık. özellikle İstanbul'dan büyük firmaların şubelerinin namzet olmaya başladık. Bunlar içerisinde en büyük problem yetişmiş kalifiye eleman bulmak. Bu da özellikle yazılan personeli özellikle yazılım personeli bizim firmalarımız yüzde yetmiş beşi yazılım firması. Firmaların büyük çoğunluğu İstanbul'da yazılım bürolarını açmış ve burada faaliyet gösteren firmalarımızdır. Bu firmalara kalifiye eleman yetiştirmek üzerine bir kafamızda bir problem vardı. Bunu nasıl yapacağız. Nasıl halletmeliyiz diye düşündük bu arada gerçekten İŞKUR'un düzenlediği dijital dönüşüm eğitimi ve bize can simidi gibi yetişti. Çok büyük bir fayda sağladı. Çünkü hem kursu verenlere hem kursu alanlara hem maddi destek veriyor hem de güncel konularda özellikle dijital dönüşüm anlamında çok iyi eğitim başlıkları belirlenmiş. Biz bunlardan sadece bir tanesini açtık. Bizim de hedefimiz bunların sayısını artırmak. Çünkü biz firmalara özellikle şehir dışından Gelmek isteyen firmalara bu tip kurslar açtığımızda Hatta kendilerinin de bu kurs var ve kendilerini özel kalifiye eleman yetiştirilebileceklerini söylediğimizde çok çok olumlu tepkiler almaya başladık ve bu sayede kursumuzda faaliyet gösteren dereceye girmiş arkadaşlarımıza belirlenen işlere yerleştirmeye çalıştık başladık. Bu gibi faaliyetlerin artmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
İŞKUR ile ortak eğitimlerimizi devam ettireceğiz
İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay ise, İŞKUR ile 3 yıldır çok güçlü bir iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “Üniversitemizde iş kulübümüzü açtık. Burada gençlerimize hem yönlendirme hem de iş başı eğitimi açısından 3 yıldır çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu yıl İnönü Üniversitesi Malatya Teknokent'inde bu geleceğin meslekleri eğitimine de başladık. İlkini başarıyla tamamladık. Bundan sonra da geleceğin meslekleri olarak belirlenen 25 meslek alanında İŞKUR ile ortak eğitimlerimizi devam ettireceğiz. Gençlerimize bu geleceğin meslekleri kursuna itibar etmelerini, bu kurslarımıza başvurmalarını tavsiye ediyorum. Bu kurslar öyle güzel ki İŞKUR hem cep harçlığı veriyor. Hem de sertifika alarak geleceğin mesleklerini öğreniyorlar. Muhakkak gençlerimize, Malatya'mızın değerli evlatlarına bu kursları takip etmelerini bunlara gelip, katılıp sertifika almalarını öneriyorum. Bir başka hedefimiz bu kurslardan yetişen insanlarımıza istihdam sağlamak. Bunu bir görev olarak görüyoruz. Buradaki sertifika alan arkadaşlarımızın bir kısmını hemen Teknokent firmalarına referans olacağız. Göndereceğiz. Amacımız buradan sertifika alan gençlerimizi işe yerleştirmek" sözlerine yer verdi.