15 Temmuz kara bir leke

Malatya'da, 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında '15 Temmuz Fotoğraf ve Resim Sergisi İle Anı Defteri'nin açılışı gerçekleştirildi. Anı defterini imzalayan Vali Aydın Baruş, yaptığı konuşmada, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesinin kirli emellerini gerçekleştirmeye muvaffak olamadığını belirterek, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalarda kara bir leke olarak kıyamete kadar silinmeyeceğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
15 Temmuz kara bir leke

Malatya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Soykan Meydanı, Emekliler Parkı ve 15 Temmuz Millet Meydanı'nda 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü ile ilgili anı defteri açıldı.  15 Temmuz Millet Meydanı'ndaki anı defterinin açılışına katılan Malatya Valisi aydın Baruş, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü mensubu hainlerin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbalini hedef alan darbe teşebbüsüne giriştiklerini kaydetti. 

Hıyanet çetesi kirli emellerini gerçekleştirememiştir

Baruş, hain organizasyonun düğmesine Atlantik ötesinden basıldığına dikkat çekerek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı ve emniyet teşkilatımıza ait merkezler uçak ve helikopterlerle bombalanmış, çeşitli kamu hizmet binalarını işgale yeltenilmiş, bu hain girişime "dur" demek için meydanlara koşan aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır. Cenab-ı Allah'a (cc) şükürler olsun ve Devletimiz var olsun ki; Şan ve şeref dolu mazisi ile hepimizin gururu olan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kutsal üniforması ardına gizlenen hainlerin kalkışması azim, kararlılık ve cesaretle sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizin gözü pek mücadelesi ve şüphesiz Kahraman Milletimizin topyekûn mukavemeti neticesinde bastırılmış, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesi kirli emellerini gerçekleştirmeye muvaffak olamamıştır" dedi.

Herkes hain darbe girişimine karşı durdu

Tüm herkesin hain darbe girişimine karşı durduğunu vurgulayan Baruş, "İstiklal ve istikbalimizi hedef alan bu alçakça girişim, elinde bayrağıyla yedisinden yetmişine, gencinden yaşlısına, bir beden bir baş olarak tanklara, bombalara, kurşunlara kendini siper eden Yüce Türk Milleti'nin karşısında hezimete uğramış ve Kahraman Milletimiz bu onurlu duruşuyla adeta tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Yüce Devletimizin bekasına, Aziz Milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecek bütün şer odaklarının hayallerinin er ya da geç yıkılacağına olan inancımla bu ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan (cc) rahmet, Şanlı Gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı Şehit Ailelerimize sabr-ı cemil niyaz ediyor,  Aziz Türk Milleti'ne esenlikler diliyorum" diye konuştu.

Alçaklığı unutmadık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Ülkemizin gelişmesini, büyümesini ve muasır medeniyet seviyesine çıkmasını istemeyen şer odaklardan biri olan FETÖ/PYD silahlı terör örgütünün gerçekleştirdiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen bu alçaklığı unutmadık. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz adeta yeni bir kurtuluş savaşı yaparak hainlerin gasp ettiği; tanklara, mermilere ve bombalara karşı göğsünü siper ederek bütün dünya ya rol model olmuştur" şeklinde konuştu. Vali Baruş, daha sonra beraberindeki il protokolü ile  15 Temmuz konulu fotoğraf ve resim sergisinin açılışını yaparak sergiyi gezdi.