15 Temmuz işgal girişimiydi
TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare kurulu Üyesi İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bir işgal girişimi olarak gördüğünü belirterek, 'Eğer gerçeklemiş olsaydı Türkiye bugün Suriye gibi olurdu' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından kendisine verilen Fahri Doktora unvanı takdim törenine katıldı. Kahraman, Fahri Doktora töreni öncesi verdiği "Gençlik ve Geleceğimiz" konulu konferansta, Türkiye'nin kalkınma hamlelerinde hep önünün kesildiğini ve darbelerle karşılaştığını ifade etti.
Öğrenci sayımız artacak
Törenin açılışında konuşan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “5 fakülte ve 8 ilçede bulunan meslek yüksekokulu ile kuruluşu gerçekleşen Malatya Turgut Özal Üniversitesi, yükseköğretimde yüklenmiş olduğu misyonunu yerine getirirken, topluma karşı da sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Karabulut, son 1 aylık sürede 8 konferans ve etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bilimsel ve akademik çalışmalarla sınırlı kalmıyoruz, sosyal ve kültürel etkinliklerimizi de ihmal etmiyoruz. Aktif olan Ziraat Fakültemizde eğitim ve araştırma çalışmalarımız yürütülüyor, önemli projeler yapılıyor. Yeni kurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesindeki akademik kadro ve alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl üniversitemize kayıt yaptıran toplam öğrenci sayısı bin 16’dır. Bunun yüzde 60’ı Malatya dışından gelen öğrencilerimizdir. Bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizin büyük çoğunluğu bölge illerimizden gelen öğrencilerdir. Bir yıllık süreçte bölgemizde tercih edilen bir üniversite olmayı başardık. Önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci sayımız ve akademik kadro sayımız yeni fakülte ve başlattığımız teknik alt yapı çalışmaların tamamlanması ile büyük oranda artacaktır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bir şehir üniversitesidir ve şehrin her kesimi tarafından desteklenmektedir" dedi.
30 öğrencinin barınma sorunu çözüm bulunmuştur
Birlik Vakfı’nın Hekimhan’daki yurt binasının açılması ve öğrencilerin barınmalarına yardımcı olmasından dolayı teşekkür eden Karabulut, “Üniversitemizin yeni kurulmuş olması, kurumsal ve kuruluş çalışmalarını yürütürken ister istemez bazı konularda destek beklentisi oluşmaktadır. Özellikle atandığım gün karşılaştığım ilk sorun Hekimhan’da öğrenci yurdu sorun oldu. Yaklaşık 100 öğrencimizin Hekimhan ilçemizde eğitimlerini sürdürebilmeleri için yoğun gayret ve çalışma gösterdik. Bu konuda Birlik Vakfı Malatya şubesi önemli katkılar sundu. Bugün Hekimhan ilçemizde öğrencilerimizin yurt problemi kalmamıştır. Yurt konusunda, burs konusunda önemli katkılar sunarak üniversitemizin yanında oldular. Özellikle, üniversitemizde yapancı uyruklu 30 öğrencinin barınma sorununa yine çözüm bulunmuştur” şeklinde konuştu.
"Gençlik ve Geleceğimiz" konulu konferansta konuşan TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kahraman ise, Türkiye'deki öğrenci sayısının 143 ülkenin nüfusunu geçtiğini anımsatarak, “Birleşmiş milletlere kayıtlı 194 ülke var. Aralarında dört binin, dokuz binin altında nüfusu olan birçok ülke mevcut. Estonya’nın nüfusu 1 milyon üç yüz bindir. Bizim sadece, okul öncesi öğrenci sayımız 1 milyon beş yüz bindir, yanı Estonya’nın nüfusundan 200 bin daha fazla. İnsanımıza vereceğimiz eğitim çok mühimdir. Her ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Büyük adamlar kazanmanın yolu, önce yetiştirmektir” diye konuştu.
Genç nüfus en büyük zenginliğimizdir
Kahraman, yarının idarecilerinin ve ülkenin yükünü taşıyacakların bugünün gençleri olduğunu dile getirerek, "Nüfus kalkınmanın itici gücüdür. Nüfus artışı teşvik edilmelidir. Dünün nüfus planlaması yapan ülkeleri, bugün hatalarını anladılar ve genç nüfusu artırmanın gayreti içindeler. Genç nüfus oranımızın yüksekliği en büyük zenginliğimizdir" şeklinde konuştu.
Hakim olduğumuz topraklarda bugün 53 devlet var
Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğunu dile getiren Kahraman, “Tarihten gelen sorumluluklarımız ve misyonumuzla ve emin adımlarla büyük hedeflere yürüyoruz. ‘Yarın bambaşka olacağım adam’ diyen, niye Bilecik-Söğütte dört yüz çadırlı bir aşiretten bir cihan devleti doğdu. Söğütte dikilen fidan, ulu bir çınar oldu. Kökleri, dalları bütün bir dünyaya yayıldı. Üç kıta yedi denize hakım olduk. İki bin kilometre kareden yirmi milyon kareye ulaştık. Hakim olduğumuz topraklarda bugün 53 devlet var. Dünya tarihinde üçüyüz yıl müddetle en kudretli devlettik. Üçüyüz yıl müddetle İstanbul; dünyanın en kalabalık, bir şehri idi. Ceddimiz; inancı, ahlakı, imanı, adaleti ve karakteri ile hakimiyetindeki topraklara yüzlerce yıl, sulhu, huzuru, adaleti, sükûnu getirdi” dedi.
Darbe değil işgal teşebbüsü
15 Temmuz darbe teşebbüsünü bir işgal girişimi olarak gördüğünü belirten Kahraman, “1960’da gerçekleşen ilk darbe ile 2016 yılı arasında gizli açık teşebbüs halinde kalmış veya harekete geçilmiş 16 tane darbe teşebbüsü var. 15 Temmuz işgal teşebbüsüdür, darbe değil. Gördüğümüz darbelerden muvaffak olanlar kadroyu değiştiriyorlar. Kadro değiştiren hadiseler darbedir, bütün sistemi değiştiren sosyal yada hukuki hareketlerde ihtilaldır. Ama darbe idarecileri değiştirir. O yüzden 1960 darbedir, 71-82 bunlar darbelerdir. 15 Temmuz 2016 ise işgal hareketidir, işgal teşebbüsüdür. Ve o gece önlenmemiş olsaydı hareket, Türkiye bugün Suriye’ydi. Bütün devletler ‘Yok NATO ortağıyım, yok komşuyum, ne oluyor ya yardıma geldim’ diyerek konuşacaktı. Hudutlarımızda Deaşistan,Kürdistan, Ermenistan devletleri kurulacaktı. Cenab-i Hak bizi büyük bir badireden kurtardı.” ifadelerini kullandı.
Konferansın ardından rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut tarafından TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare kurulu Üyesi İsmail Kahraman’a cübbe giydirilerek, fahri doktora diploması takdim edildi. Fahri Doktora takdimin ardından Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından işletimi üstlenilen Hekimhan Yurt binasının açılışı gerçekleştirildi.
Kimler katıldı
Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde düzenlenen 'Gençlik ve Geleceğimiz' konulu konferansa Malatya Valisi Aydın Barus, AK Parti MKYK üyesi Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, Birlik Vakfı Başkanı Şube Başkanı Sadi Ergül, çok sayıda STK yöneticisi, akademisyenler, öğrenciler katıldılar.