109 öğrenciye hafızlık beratı

Malatya'da Battalgazi, Yeşilyurt ve Darende Müftülükleri bünyesinde hafızlık öğrenimi gören 109 öğrenci Malatya Yeni Kapalıspor salonunda düzenlenen törenle hafızlık beratlarını aldılar. Programda 62 bayan ve 47 erkek öğrenciye hafızlık beratı verildi.

109 öğrenciye hafızlık beratı

Kur’an Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenim gören hafızların hafızlık süresince aldıkları eğitim slayt halinde izleyicilere sunuldu. Programın ilk konuşmasını yapan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Kuran’ın Peygamberin ümmetine sunduğu en önemli miras olduğunu kaydederek, “Kur'an idari ile tarih sahnesine çıkmış bir medeniyetin çocuklarıyız. Kur'an'a saygılı bir milletin evlatlarıyız. Milletimizin bu topraklarda oluşturduğu 1000 yıllık kardeşlik ve birlik ruhunun mayasıdır. Malatya diyanet ailesi olarak bu fotoğraf devletimizin din hizmetindeki himayesi karşısındaki milletimizin fedakârlığının fotoğrafıdır” diye konuştu.

KURAN ŞİFA VE HUZUR KAYNAĞIDIR

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ise, “Kuranı Kerim'in de bizlere Kur’an-ı Kerim'e tutunmanın huzurun rahmetin ve bereketin kapısı olduğunu ifade buyurduğu zira Kur'an insanlar için gönüllerdeki sıkıntı ve darlıklar için şifa inananlar için bir hidayet ve rahmet vesilesidir. Mümin Kuran-ı Kerim'de buluştuğu nispette imandan ve hayattan lezzet alır. Kur'an Mümin müminin hayatını ve müminin dünyaya bakışını şekillendirir. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; “Kalbinde Kuranı Kerim'den bir şey bulunmayan harap olmuş bir ev gibidir”. Dolayısıyla bugün evlerimizde annelerimiz yurdumuz ve sokaklarımız buradan mezun olan Hafız ve Hafize kardeşlerimiz sayesinde İnşallah mahmur olacak. Hafızlığın bereketi sadece hafızların kendileri için değildir hafızlar anneleri babaları aileleri köyleri, mahalleleri kısacası milletimiz için bir bereket ve şifa vesilesi ve bir huzur kaynağıdır” dedi.

ANNE VE BABALARA TEŞEKKÜR ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise çocuklarını Kur'an kurslarına gönderen anne ve babalara teşekkür etti. Hafızların Kur'an'ın muhafızları olduğunu işaret eden Şahin, şunları kaydetti: "Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek suretiyle onu gönlünüze, beyninize nakşettiniz ama vazifeniz bitmedi. Bundan sonra da ikinci adım olarak Kur'an-ı Kerim'i anlamak için gayret sarf edeceksiniz. Çünkü Kur'an sadece okunsun diye değil anlaşılmak, yaşanmak ve hayatımıza hakim kılmak için gelmiş bir kitaptır. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tescil edilen hafız sayısı 150 bini buldu." Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ise hafızlığın gelişmesi adına her türlü yatırımı yapmaya devam ettiklerini aktararak, "Sadece Kur'an-ı Kerim'in ezberlenmesiyle yetinmiyoruz. Hafız olan öğrencilerimizin aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'i anlamalarını ve başkalarına da anlatabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz." dedi.

KUR’AN AHLAKI İLE AHLAKLANMALIYIZ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Kur’an okumanın önemine değinerek böyle bir ortamda olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gürkan, “Hafızların yetiştirmesinde emeği geçenlere bu öğrencilere imkân ve koşulları sağlayanlara teşekkür ediyorum. Onlara bu imkânları sağlayan devlete ve millete şükranlarımı sunuyorum. Biliyorsunuz, Kur'an öğrenen ve öğretenler sizin en hayırlılarınızdır buyuruluyor. Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyen Resulullah Kur'an ahlakını bizlere anlatılmıştır. Bunları hayatımıza yansıtmalıyız. Allah bize okuduğumuz Kur'an'ı anlamaya hayatımıza tatbik etmeyi ve yaşamayı nasip etsin” ifadesinde bulundu.

HAMDOLSUN KUR’AN ÖĞRETİYOR VE ÖĞRENİYORUZ

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 12 Eylül sonrasında bu tür törenlerin yapılamadığını hatırlatarak, şimdi bütün okullarda kuran öğretilmesini memnunlukla karşıladıklarını söyledi. Çalık, “Bundan 15 yıl önce Kapalı Spor Salonlarında bu tür törenlerin yapılması imkânsızdı. Böyle törenleri yapmak mümkün değildi. Şimdi binlerce kere hamdolsun çok zorlu yollardan çok eziyetler çekerek bugünlere geldik. Geçmiş dönemin Kur'an öğreticilerine yönelik olarak nasıl zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz. Şimdi hamdolsun okulların hepsinde Kuranı Kerim siyer dersleri öğretiliyor. Kuran okuyan kızların, başörtülülerin yaşadığı sıkıntılar da ortadaydı. Bugün hamdolsun, hem kızlarımız hem erkeklerimiz artık hafız olarak yetişiyorlar” dedi.

KUR’ANA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYAN BİR MİLLETİZ

Malatya Valisi Aydın Baruş da, Osmanlı'nın kuruluşunda Şeyh Edebali hikâyesini anlatarak kullanılan hürmetin göstergesi ne ifade etti. Baruş, “Bizler Kur'an'a hizmet etmekten onur duymuş bir milletin evlatlarıyız Kuranı Kerimi gönlümüzde eksik etmemeliyiz. Hafızların Kur’an hafızları Kur'an'ın yaşamasında çok önemli rolleri vardır. Milletimiz Hafızlara çok önem vermiştir. Kuranı gönlümüzden eksik etmemeliyiz. Biliyorsunuz Kuran’ın yaşamasında hafızlarımızın çok önemli rolleri vardır. Bu kursa katılan ve başarı ile tamamlayan öğrencilerimize başarılar dilerken, Kuranı Kerim’i ahlak olarak hayatımıza katalım” diye konuştu. Törenin ardından programa katılan 109 öğrenciye Malatya Valiliği tarafından Kuranı Kerim ve Türk bayrağı hediye edildi. Hayırsever bir vatandaş tarafından her öğrenciye birer çeyrek altın verildi. Yine bir başka hayırsever vatandaş ise her hafıza 500'er TL hediye etti. Bunun yanında bazı sendika, kurum ve kuruluş ve dernekler tarafından da hafızlara çeşitli hediyeler verildi.