105 hafız için merasim

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Battalgazi, Yeşilyurt ve Darende ilçelerinde bulunan yatılı kuran kurslarında yetişen 105 hafız için yarın Şeker Fabrikası yanındaki Kapalı Spor Salonunda merasim töreni yapacaklarını söyledi.

105 hafız için merasim

Müftülük binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü din hizmetleri içerisinde eğitim öğretim hizmetleri ve Kuran kurslarının önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Çimen, “Kuran Kursları içerisinde hafızlık hizmeti öne çıkmakta. Hafızlık kuran kursunda öğrencilerimizin, gençlerimizin en büyük ideallerinden birisidir. Malatya’da son birkaç yıl içerisinde elhamdülillah hafızlarımızın çoğaldığına müşahit etmekteyiz. Bu bakımdan Malatya genelimizde Battalgazi, Yeşilyurt ve Darende ilçemizde bulunan yatılı kuran kurslarımızda yetişen hafızlarımız için bir hafızlık merasimi düzenledik. İlk defa yüzü aşkın hafızımızla Malatyalıların huzuruna çıkacağız. 6 Aralık Pazar günü saat 13.00 de Şeker Fabrikasının yanındaki Kapalı Spor Salonunda 105 hafızımız için merasim tertip edeceğiz ve diplomalarını vereceğiz inşallah. Malatyalı vatandaşlarımızın vermiş olduğu ödülleri kendilerine takdim edeceğiz. Bununla birlikte hafızlık merasimimize Diyanet İşleri Başkanlığımız Musapları İnceleme Ve Kıraat Kurulu Başkanımız Hafız Osman Şahin hocamızda aramızda olacaklar. O günün özelliğe uygun olsun diye yine bir hafız hocamızı misafir ediyoruz. İstanbul Fatih Cami İmam Hatibi, Bünyamin Topcuoğlu hocamız Malatyalı kardeşlerimize Kuran ziyafeti verecek, inşallah bütün Malatyalı kardeşlerimizi hafızlık merasimine ve kuran ziyafetine davet ediyorum” dedi.

787 kişi hacca gidecek

2019 hac kayıtları hakkında bilgiler veren Çimen, “Haccı kesinleşen, hacı adaylarının kesin kayıtları 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında olacaktır. Haccı çıkan hacı adaylarımız hac kontenjan belgesini internetten (hac.gov.tr) veya il müftülüğü aracılığı ile aldıktan sonra, oda tercihlerini yaparak bankaya ücretini yatırmak suretiyle kayıt yaptıracaklar. Kayıt süresi sonunda kontenjanların dolmaması halinde 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında kura sıra numarası gözetilerek kayıt alınabilecektir. Ücretler peşin ya da 2 taksit şeklinde ödenebilir. 2019 yılı itibariyle Türkiye genelinde yaklaşık 2.200.000 hacı adayı, Malatya ilinde de 25.000 hacı adayı hacca gitmek için sıra beklemektedir. 2019 yılında ilimizden 787 kişi hacca gidecektir. Hac kurası sonucu kesin kayıt hakkı elde etmiş şehit yakınları, gazi ve eşlerinin hac kayıtları 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında olacaktır. Kura sonucu kesin kayıt hakkı elde edemeyen şehit yakını, gazi ve eşlerinin belirtilen şehadet ve gazilik belgelerini ibraz etmek şartıyla kayıtları 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacaktır” ifadelerinde bulundu.