'10 Ekim Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız'

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda yaşanan ve 104 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 9. yıl dönümünde, Barış Güvercinleri Anıtı'nda düzenlenecek anma programına katılım çağrısı yaptı. Yıldız, sorumluların hesap vermesi için mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

'10 Ekim Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda gerçekleşen ve 104 Barış Gönüllüsünün hayatını kaybettiği katliamın 9. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, 10 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da Özalper Sağlık Ocağı önünde toplanılarak Barış Güvercinleri Anıtı’na yürüyüş yapılacağını ve katliam saati olan 10.04’de Barış Güvercinleri Parkı’nda anma programı düzenleneceğini belirtti.

Yıldız, partinin Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte 12 Malatyalının da yaşamını yitirdiği bu saldırının sorumlularının hesap vermesi için mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. “Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bize bıraktığı en değerli miras olan emek, barış ve demokrasi mücadelesini hep beraber büyütmeye kararlıyız” diyen Yıldız, bu mücadelenin barış ve adalet kazanıncaya kadar süreceğini söyledi.

“10 Ekim Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız” vurgusunu yapan Yıldız, toplumun barışa ve demokrasiye olan inancını güçlendirme çağrısı yaptı.