Malatya'da TOKİ konutunu 10 bin TL'ye kiraya çıkardılar..!

6 Şubat depremlerinden büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da depremzedelerin barınması amacıyla inşa edilen TOKİ konutlarından birinin, sosyal medya platformu üzerinden kiraya çıkarılmak istendiği öne sürüldü.

Malatya'da TOKİ konutunu 10 bin TL'ye kiraya çıkardılar..!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat tarihli depremlerin üzerinden 14 ay geçerken, depremzede vatandaşların barınmaları amacıyla yapılmakta olan kalıcı konutların inşası devam ediyor. Depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya'da, İkizce TOKİ konutlarından kendisine ev çıkan bir vatandaşın, sosyal medya platformu üzerinden inşaat halindeki evini  10 bin TL'ye kiralık ilanına çıkardığı iddia edildi. Bazı vatandaşların ise kira fiyatına yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Malatya deprem konutları kirada 

Depremin ardından kalıcı deprem konutlarının inşaatına başlanırken; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca düzenlenen kuralar sonucu, ilk kalıcı deprem konutu şubat ayında teslim edildi. Depremden en çok etkilenen illerden olan Malatya'da, kura sonucu kendisine TOKİ konutu çıkan bir vatandaşın evini 10 bin TL'ye kiralık ilanına çıkardığı iddia edildi. 

İşte ilana gelen yorumlar:

Malatya deprem konutları kiradaMalatya deprem konutları kiradaMalatya deprem konutları kirada