Bir tescil daha kazandık! Peynirli ekmek artık bizim!

Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Arapgir peynirli ekmeğine, coğrafi işaret tescil belgesi verildi.

Bir tescil daha kazandık! Peynirli ekmek artık bizim!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arapgir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Arapgir peynirli ekmeğinin de listeye eklenmesiyle coğrafi tescil belgesi alan ürün sayısının 12’ye çıkarıldığı ifade edildi. Açıklamada, şehrin yöresel ürünlerinin tanınırlığının sağlanarak ekonomik getirilerinin arttırılması yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın destelenmesi, turizme katkı sunmak amacıyla şehre özgü özellik taşıyan ürenler sahip çıkıldığı belirtildi. 

Bir tescil daha kazandık! Peynirli ekmek artık bizim!

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, 12 ürünün tescillendiğini belirterek, şunları kaydetti:‘’Yerel kültürün en önemli parçası olan yeme içme alışkanlıkları, turizm destinasyonunun pazarlanmasında önemli enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda yılın on iki ayına yayılma imkanı bulunan gastronomi turizmi de günümüzde turizmin yükselen eğilimleri arasında yer almaktadır. Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Arapgir tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentlerin başında gelmektedir. Bu tarihi ve kültürel derinliğin en önemli ögelerinden biri de kuşkusuz yemek kültürüdür. Bu bağlamda belediyemiz Arapgir’in enfes lezzetlerini, geleneksel mutfağını dünden bugüne, bugünden geleceğe taşıma görevi üstlenmiştir.’’ 

Bir tescil daha kazandık! Peynirli ekmek artık bizim!
Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınmış olan Arapgir Pestil Kavurması, Arapgir Deli Kız Baklavası, Arapgir Akıtma Bıcıği, Arapgir Tahta Çivili Ayakkabı, Arapgir Dolaması, Arapgir Tandır Kebabı, Arapgir Manusa Dokuması, Arapgir Pohmutu, Arapgir Kakuku, Arapgir Mor Reyhanı ve Arapgir Köhnü Üzümü’nün ardından Arapgir Peynirli Ekmek’te tescillenerek listeye eklenmiş oldu.