Çık belanı açıkça oku

AK Parti Malatya İl Teşkilatı, genişletilmiş il divan toplantısını gerçekleştirdi. Gündem ise 'Barış Pınar Harekatı' ve 2020 teşkilat seçimleri vardı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çık belanı açıkça oku

Mecliste konuşan CHP milletvekillerini eleştiren AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, , "Terörist ağzıyla konuşma yapanların Allah belasını versin’ diyorlar. Madem bela okuyorsun, çık belanı açıkça oku ve deki ‘PKK’ya destek verenin, Allah belasını versin’ diyeceksin, o zaman bütün belaları okuyacaksın" dedi

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Malatya divan toplantısına Ak Parti Malatya Milletvekillerinden, Bülent Tüfenkci, Hakan Kâhtalı, Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca, İl Koordinatörü 23 Dönem Bingöl Milletvekilli Yusuf Coşkun, İlçe belediye başkanları ve Ak Partili üyeler katıldı.

Kongre sürecine girildi

Açılış konuşması yapan Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, hem 31 Mart seçimleri ve sonrasında da İstanbul seçimleri dolayısıyla da teşkilatın çalışmalarının tamamen seçin odaklı olduğunu kaydederek, “Dolayısıyla danışma meclisi toplantılarımız aksaklığa uğradı.  İnşallah her ay yapılması gereken danışma meclisi toplantılarımız da periyodik halde her ay olmayabilir ama en az 2 -3 ayda bir olmak üzere danışma meclisi toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Genel merkezimizin bu yönde bir çalışması var. Artık bir kongre sürecine girildi. Yılbaşından itibaren ilçe kongrelerimiz başlayacak ve akabinde Haziran ayı gibi il kongremizi yapacağız. Delege ve üye listeler şu anda askıya çıkarılmış durumda" diye konuştu.

Güvenli bölge oluşturduk

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise; "Çok kısa bir sürede bir genel seçim ardında bir yerel seçim ve akıbetinde tekrar İstanbul seçimleri ve şimdi ise teşkilat seçimleri var. Bu arada sınırın güneyinde önemli hadiselere şahitlik ediyoruz. Gerçekten de dünyanın dilinin tutulduğu ve dostlarımızın gıpta ile baktığı düşmanlarımızın şaşkınlık baktığı bir “Barış Pınar Harekatı’nı”  gerçekleştirdik.   Kimsenin burnunu kanatmadık, kimsenin evini yıkmadık, orda sadece bir güvenli bölge oluşturduk” dedi.

Halkımıza hizmet etmek için gayret ediyoruz

AK Parti olarak 18 yıllık iktidar sürecinde fiziki anlamında cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetleri en az ikiye katladıklarını belirten Hakan Kâhtalı ise, “Ak Parti olarak 15 seçim geçirdik Allah'a şükürler olsun bu her seçimde de bu millet yüzde 50'nin üzerinde bir oy ile bizi iktidara getirdi. Şimdi bizler de bize verilen bu emaneti en iyi şekilde tekrar halkımıza hizmet etmek için gayret içerisinde olmamız lazım. Sınır ötemizde 40 yıldır terörle süren bir mücadelemiz var. Bu terör örgütünün ismini hepimizin çok iyi bildiği PKK terör örgütü arkasında kimin olduğunu çok iyi biliyorduk ve bunu kimler tarafından desteklendi de çok iyi biliyorduk bu teröristlerin tek amacı, Türkiye'nin huzurunu kaçırmak ülkeyi bölmek Suriye’deki Suriye'deki gibi Irak'taki gibi perişan olmaları sağlamak için örgütlenmiş yapılardır” şeklinde konuştu.

Terörizme karşı verdiğimiz mücadele var

Türkiye’nin içeride ihanet şebekeleri dışarıda ise Siyonizm’in taşeronluğunu yapan kişilerle büyük bir mücadele verdiğini aktaran Ahmet Çakır ise, “Şu anda dünyanın günden Türkiye var. Bizim gün içerideki İhanet şebekeleri dışarının emperyalizmin ve Siyonizm’in taşeronluğunu yapan terörizme karşı verdiğimiz mücadele var. Dünyanın gıpta ile izlediği Türkiye’nin kendi gücünü ortaya koyduğu bir süreci beraber yaşıyoruz" dedi.

Avrupa dönsün tarihine baksın

Osmanlının ve Türkiye'nin hiçbir zaman katliam yapmadığını söyleyen AK Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Öznur Çalık,  " Katliam yapmak Türkiye’ye değil Osmanlıya değil Avrupa’ya Amerika’ya İsrail’e tarihlerine baktıklarında göreceğiniz en önemli fotoğraftır. Ne Osmanlı nede Türkiye’de hiçbir katliam yok. Avrupa dönsün tarihine baksın.  Avrupa dönsün kendisine baskın" dedi.

Bela okumak bizde yoktur

Çalık, Türkiye'nin hedefinin Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak olduğunu ifade ederek, "Biz Suriye'de terör örgütleriyle mücadele ederken bir tek hedefimiz var. Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak. Terör örgütlerini sayamayan siyasi partiler var. Terör deyip geçiyorlar. Kendi işlerine gelenleri terör örgütü gelmeyenleri ise, yandaş belirliyorlar. Mecliste konuşma yapan özellikle CHP'lilerin terörist ağzıyla konuşanların Allah belasını versin diyorlar. Bu teröristlerin bir ismi var sayar mısınız? Kim bu teröristler? Adlarını bilmiyor musun? Okuma bilmiyor musunuz? 40 bin tane şehidimizin olduğu yerde bu şehitlerimizin adını bilmiyor musun? Bunlar PKK, DHKPC, YPG,PYD, DEAŞ  isterseniz ne dersen de ama sen teröristlerin ağzıyla konuşanların Allah belasını versin derken bu terör örgütlerin adını hiç birini ağzına almayarak terör örgütlerini söylemeyerek hiç bir yere varamazsın. Bela okumak bizde yoktur. Bela okuyorsun terör örgütlerine lütfen ismen çık açıkça deki, PKK, DHKPC, YPG, PYD, DEAŞ destek vereni sırtını yaslayanlarında Allah belasını versin diyeceksen o zaman bütün belalar ortaya çıkar" diye konuştu.

Ne söz verdiysek yaptık

Malatya'ya yapılan yatırımları da değinen Çalık, "Malatya'mıza dönüp baktığımız zaman Malatya'mızla ilgili 17 yıl boyunca çok önemli yatırımlar yaptık. Yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bir taraftan teröristlerle mücadele ediyoruz, diğer taraftan hizmetlerimizi milletimizle, ilçelerimizle sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bunları yaparken bazen görmeyenler var. Ne yaptınız diye soranlar var. Onları Allaha havale ediyorum. AK Parti ailesi 17 yıldır kesintisiz hizmet yaptı. Hizmet yapmaya da devam edecek. Bizim 17 yılda yaptıklarımızın siz hayallerini bile kuramazsınız. 70-80 yılda Türkiye'ye yapamadıklarınızı biz 17 yılda Türkiye'ye, Malatya'ya yaptık. Ne söz verdiysek yaptık. Karaciğer Nakil Enstitüsünden, Onkoloji Hastanesine, Eğitim araştırma Hastanesinden, Battalgazi Devlet Hastanesine bütün ilçe hastanelerine kadar. Beylerderesi viyadüğünden ikinci üniversiteye kadar, Nemrut yoluna kadar yapılan bütün yatırımlar milletimizle buluştu" şeklinde konuştu.

Masada olmak istiyorsanız mutlaka sahada olmanız gerekir

Programda son olarak konuşan AK Parti MKYK üyesi Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Barış Pınarı Harekatına  değinerek, “Bu hareketin bize göstermiş olduğu iki önemli şey var. Birincisi biz PKK ile mücadele ederken esasında Dünya ile mücadele ediyorduk baktığımız zaman Barış Pınar Hareketinde kimlerle mücadele ettiğimizi, terör örgütünün arkalarında kimlerin olduğunu ABD, Rusya Avrupa birliğine kadar Türkiye'ye karşı nasıl taşeron kullandıklarını bu hareket ile beraber gün yüzüne çıkardık bir şey daha çıkardık. Eğer masada olmak istiyorsanız mutlaka sahada olmanız gerekir. Allah'a çok şükür cumhurbaşkanının öncülüğünde hem sahada hem masada kazandık Allah'ın izniyle kazanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.