Zulüm sürüyor

Kürecik NATO Üssüne Hayır İnisiyatifi, tarafından iki yıl önce bir saldırı sonucu yaralı bir halde eşiyle birlikte evinden alınarak tutuklanan Nijerya İslami Uyanış Hareketi ve Afrika'daki Kudüs davasının lideri Şeyh İbrahim Zekzeki destek olmak için basın açıklaması gerçekleştirildi.

Zulüm sürüyor

Malatya Soykan Meydanında bir araya gelen Kürecik NATO Üssüne Hayır İnisiyatifi üyeleri tarafından, ‘Şeyh İbrahim Zekzeki'ye’ destek olmak amacıyla basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklamalarda bulunan Oğuz Arslan, Şeyh İbrahim Zekzeki’nin zehirlendiğini belirterek, tedavi edilmezse hayatını kaybedeceğini söyledi. Arslan, “Ülkesine dayatılan emperyalist ve Siyonist projelere karşı koyan, Kudüs sevdalısı, asrımızın Bila-i Habeşi'si Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zekzeki ve hanımı yaklaşık dört yıldır hukuksuz bir şekilde hapiste tutuluyor. Nijerya'da on yıllardır barışçıl bir söylemle faaliyet gösteren ve milyonlarca taraftarı olan öz Muhammedi İslam'ın temsilcisi Şeyh İbrahim Zekzeki ve hareketi; Siyonist İsrail ve Suudi Amerika tarafından desteklenen zalim Buhari yönetimi tarafından sindirilmek ve yok edilmek isteniyor. Siyonist İsrail ve Suudi uşağı zalim Nijerya rejimi daha önceki yıllarda Şeyh Zekzeki'nin düzenlemiş olduğu Dünya Kudüs Günü ve Aşure merasimlerine vahşice saldırarak Şeyh'in 6 oğlu ile birlikte binden fazla Müslüman'ı hunharca şehit etti” dedi.

Acilen tedavi edilmeli

Nijerya rejiminin, İslam ümmetinin kahraman evladı Şeyh İbrahim Zekzeki’ye, ailesi ve milyonlarca Müslümana yönelik zulümlerini sürdürdüğü ifade etti. Arslan, hanımıyla birlikte hapishanede tuttuğu Şeyh İbrahim Zekzeki’yi zehirletildiğini vurgulayarak, “Büyük bir insanlık suçu işlendi. Öyle ki, Şeyh İbrahim Zekzeki zehirlenmenin etkisiyle, şahadetin eşiğine gelmiş olup acilen tedavisi yapılmazsa, hayatını kaybedecek duruma geldi. Ayrıca Şeyh'in son sağlık kontrollerinde kafatasında bir kurşun tespit edildi. Buna rağmen Nijerya Yüksek Mahkemesi, Şeyh Zekzeki ile ilgili vereceği kararı sürekli erteliyor. Mahkeme şimdi de kararını 5 Ağustos'a erteledi. Bu arada zalim Nijerya rejiminin, Boko Haram gibi tekfirce terörist örgütlerle uğraşmak yerine Şeyh Zekzeki’nin hareketini terörist ilan etmeye hazırlanması ülkedeki Hıristiyanların bile itirazına sebep oldu. Anayasal suç işleyen mahkemenin bir an önce Şeyh İbrahim Zekzeki'yi serbest bırakmasını ve tedavi için yurt dışına çıkma yasağını kaldırmasını istiyoruz. Buradan Dünya kamuoyunu, BM'yi, hükümeti ve insan hakları kuruluşlarını Şeyh Zekzeki'ye destek vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.