Zulüm bitmeli

Türkiye Kamu-Sen Malatya İl Temsilciliği tarafından Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uygulanan Çin zulmü protesto edildi.

Zulüm bitmeli

Malatya Soykan Parkında toplanan Kamu-Sen üyeleri adına açıklama yapan Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz, Doğu Türkistan’da yaşayan 40 milyon Müslüman Uygur halkına yapılan zulmün dayanılmaz boyutlara ulaştığını hatırlatarak, yapılan zulümlerin son bulmasını istedi. Türkyılmaz, “Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Neredeyse 250 yıldır Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken, bütün dünya kör, sağır, dilsiz, bu hayâsız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Doğu Türkistan'da evlerinden, yurtlarından edilmiş milyonlarca, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur” dedi.

Şiddetle protesto ediyoruz

Türkyılmaz, “Türkmen soydaşlarımız toplama kamplarında tecrit altında tutulmakta, türlü işkencelere maruz bırakılmaktadır. Ne hikmetse bu vahşet, basın yayın organlarının ilgisini çekmemekte, birçok basın kuruluşu için akan Türk kanı haber değeri dahi taşımamaktadır. Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüzyıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak insanlık katledilmeden yaşanan trajedi daha da büyümeden önce hükümetimizi ve Birleşmiş Milletler Örgütünü, Doğu Türkistan'da yaşanan bu katliamı durdurmak üzere yetkili organlarını harekete geçirmeye ve etkili tedbirler almaya davet ediyoruz. Aksi halde bu katliama sessiz kalan her kurum, her ülke işlenen bu insanlık suçuna ortak olacaktır. Yüce Türk Milleti. Soydaşına, dindaşına sahip çık. Bizler Türkiye Kamu-Sen mensupları olarak doğu Türkistan’daki mezalime karşı dimdik ayakta ve kıyamdayız. Resulü Ekrem’in huzuruna bu vebal İle çıkmaktansa bu dünyadan geçmeye dünden razıyız. İnsan hakları savunucularını göreve çağırıyoruz” diye konuştu.