Zulme sessiz kalma

Malatya'da sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ortak Değerler Platformu üyeleri, Soykan Meydanı'nda ellerindeki pankart ve dövizlerle Mısır'daki idamlara tepki göstererek, gıyabi cenaze namazı kıldı. Platformun basın sözcüsü Hüseyin Polat, Müslümanların zulme sessiz kalmayacağını ifade etti.

Zulme sessiz kalma

Malatya’da birçok Sivil Toplum Kuruluşun bir araya gelmesiyle oluşturulan Ortak Değerler Platformu, Mısır’daki idam kararlarını protesto etti. Soykan Meydanında ikindi namazı sonrası bir araya gelen, grup adına basın açıklaması yapan Ortak Değerler Platformu Basın sözcüsü Hüseyin Polat,  Sisi’nin, Mısır’ı tam bir açık hava hapishanesine çevirdiğini ifade etti. Polat, Darbeci Sisi'nin geride kalan 6 yıl boyunca demir yumrukla yönetmeye çalıştığı ülkeyi, kan gölüne ve cehenneme çevirdiğini ifade ederek, “Sisi, altı yıldır binlerce masum Mısırlı insanı katletti. Başta Müslüman Kardeşler Hareketi mensubu bakan, milletvekili, bürokrat ve yetkilileri olmak üzere darbeye karşı direnen yüz binlerce Mısırlı Müslümanı tutuklattı, zindanlara attırdı, akla hayale gelmeyecek işkencelere maruz bıraktı, binlercesini yurdundan, yuvasından, ülkesinden kaçmak zorunda bıraktı. O günlerde başta Rabia ve Nahda Meydanları olmak üzere birçok yerde, hatta kendi evlerinde halkın üzerine yaylım ateşleri açarak yüzlercesini katletti, yüz binlercesini yaraladı. Bu günlerde de kanla elde ettiği koltuğunun sallandığını ve sonunun yaklaştığını gören, zulümde sınır tanımayan, Firavunu kendisine örnek almış, İsrail’in maşası Sisi, zulme direnen Mısır halkını susturmak için darağaçları kurdu. Son 6 ayda iki yüze yakın Mısırlı masum genci suçsuz yere idam etti. Dünya kamuoyunun nabzına ve tepkisine göre, binlercesini de idam etmeye hazırlanıyor. Şu anda Mısırın sözde mahkemeleri hiçbir hukukî delil olmadan, 529 Müslüman hakkında idam kararı vermiş, yeni idam kararları için hazırlık yapmaktadır. Dünyanın sessizliğini gören vampir Sisi, son 15 günde önce 6 sonra da 9 genci idam etti. Küçük Firavun tam altı yıldır Zulümde sınır tanımıyor, Mısırlı gençlerin kanına doymuyor. Mısırda haktan, hukuktan, adaletten, özgürlükten, insanlıktan, insan haklarından eser kalmamış durumda” dedi.

Batı Sisi’yi ödüllendirdi

Emperyalistlerin, Mısır’ın da Suriye, Yemen, Irak gibi olmasını istedikleri aktaran Polat, “Aslında bu İsrail’in güvenliği için Amerika’nın dünya düzeni projesidir. Amerika’ya göre Tunus, Türkiye, İran, Cezayir, Fas, Körfez ülkeleri, Pakistan kısaca İslam dünyası diye bilinen bütün Coğrafyalarda çatışmaların, savaşların olması gerekiyor. Buralarda da çatışma çıkaramadıkları veya var olan küçük çaplı çatışmaları daha da büyütemedikleri, alevlendiremedikleri için kendilerini başarısız saymaktadırlar, buna hayıflanmaktadırlar. Onun için Sisi, efendilerinin talimatlarıyla Mısır halkını silahlı çatışmaya, iç savaşa çekmek için elinde gelen her şeyi yapıyor ve bunun için teşvik ediliyor. Bundan dolayı geçen hafta, Avrupa Birliği ve Arap Birliği ülkelerinin lider ve yetkilileri Şarm el-Şeyh’te bir araya gelerek halkına bu cinayetleri reva gören Sisi’yi ödüllendirdi, tebrik ve teşvik etti” diye konuştu.

Zalimler hesap verecek

Polat, “Ortak Değerler Platformu olarak, başından beri haklı mücadelelerinde dualarımızla, gönüllerimizle, his ve duygularımızla özellikle bir yüzyılı aşkın bir süredir Mısırlı Kardeşlerimizin yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Buradan, değerlerimiz, inancımız, akidemiz ve insanlık uğruna darağaçlarına çekilen o yiğitlere Rabbimizden rahmet diliyoruz. Ailelerine ve Mısır’lı Müslümanlara sabır diliyoruz. Rabbim onların şahadetlerini kabul etsin. Kardeşlerimize karşı işlenen cinayetleri bizzat kendimize, İslam Ümmetinin tamamına karşı yapılmış olarak kabul ediyoruz. Onların yolu bizim yolumuzdur. Bu cinayetlere alet olanları ve onların arkasındaki efendilerini, ağababalarını, yapılanları onaylayanları ve durdurmaya güçleri yettiği halde engellemek için harekete geçmeyip, ellerini ovuşturarak seyretmeyi tercih edenleri nefretle lanetliyoruz. Zalimlerin mutlaka bir gün hesap vereceklerdir. Değerleri uğruna zindanlarda yaşamak zorunda bırakılan veya şehit olan Müslümanlar için ise, asla kaybetmek yoktur” şeklinde konuştu. Protesto sırasında toplanan vatandaşlarda ellerindeki döviz ve pankartlarla Mısır yönetimini ve Sisi’yi kınadılar.