Ziller tatil için çaldı

Malatya'da 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının son gününde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki eğitim-öğretim gören 186 bin 857 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Malatya Valisi Hulus Şahin, salgın sürecinde herkesin problem ve sıkıntılar yaşadığını ancak 2 yıl boyunca örgün eğitim alamayan çocukların çok ciddi zarar gördüklerine dikkat çekti.

Ziller tatil için çaldı

Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı, Malatya’da dün 814 okulda eğitim öğretim gören 186 bin 857 öğrencinin karne almasıyla sona erdi. Battalgazi ilçesi Battalgazi Fırat İlkokulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım töreni düzenlendi. Malatya Valisi Hulusi Şahin, düzenlenen törenin ardından beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ile öğrencilere karne verdi.

Pandemide öğrencilerimiz zarar gördü

Törende bir konuşma yapan Malatya Valisi Hulusi Şahin, çok sıkıntılı bir salgın süreci yaşadığımızı anımsatarak, “Pandemi döneminde en çok zarar gören öğrencilerimiz oldu. Çünkü öğrenme süreci aynı kapılar gibidir belli yaşlarda o kapılar açılır belli yaşlar geçtikten sonra da o kapılar kapanır. 2 yıl boyunca da çocuklarımız örgün öğretim alamadıkları için küçük yaştaki çocuklarımız çok ciddi zarar gördüler. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk defa tam bir şekilde yapıldı ve sonuna geldik. Öğretmenlerimiz bu yılı büyük fedakarlıklar göstererek, çocuklarımızın kaybettikleri zamanı yeniden onlara kazandırmak için çaba gösterdiler. Ben huzurlarınızda tüm öğretmenlerimizi kutluyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Gerçekten fedakarca çalışma ve kaybedilen 2 yılın yeniden telafi edilmesi sürecinde öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Veliler olarak da öğretmenlerimize bu süreçte elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olduk.  Değerli velilerimizi eğitimi esas itibariyle öğretmenlerimiz yapar lütfen öğretmenlerimize tabi olalım. Onların söylediklerini mutlaka dinleyelim. Emin olun ki onlar çocuklarımız için çırpınıyorlar. Onların söyledikleri reçeteyi uygularsanız emin olun ki ş çocuklarımız çok fazla istifade edeceklelerdir. 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılının bu kadar başarılı geçmesin sağlayan öğretmenlerimize ve idarecilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.