Ziller tatil için çaldı

Malatya'da 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının son gününde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim-öğretim gören 174 bin 50 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Ziller tatil için çaldı

Törene, Malatya Valisi Aydın Baruş, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Aydın Baruş, karne töreninde sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı, güzel tatil geçirmelerini diledi.

Başarılı bir eğitim-öğretim yılı oldu

Belirlenen sınıflarda öğrencilere karnelerine dağıtan Baruş, öğrencilerin, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılını başarıyla tamamlayarak ve tatil yapmaya hak kazandıklarını belirterek, “Çocuklarımızın yüzündeki sevinci görmek bizleri de mutlu ediyor. Başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirdiğimiz kanaatindeyiz. İlimizde 2018-2019 eğitim öğretim yılı örgün eğitim sürecinde toplamda 884 okulumuzda, yani okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kast ediyoruz;  15 bin 608 okul öncesi öğrencisi, 52 bin 263 ilkokul öğrencisi, 56 bin 380 ortaokul öğrencisi ve 49 bin 790 lise öğrencisi olmak üzere toplam 174 bin 50 öğrencimiz karne alacaklar. Bugün karne dağıtım törenimizi Yakınkent İMKB İlkokulumuzda iki şubede toplam 64 öğrenciye karne vererek gerçekleştiriyoruz. İlimizde 13 bin 611 öğretmenimizin 1 Temmuz’a kadar seminer programları var. 1 Temmuz itibariyle tatile girecekler” dedi. 

Malatya’da 36 bin öğrenci YKS sınavına girecek

Yükseköğretim Kurumu Sınavı (YKS) sınavına girecek olan öğrencilerin rahat ve sessiz bir ortamda sınavlarını geçirmelerini için gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Baruş, “YKS sınavında da 11 bin 800 son sınıf öğrencimiz olmak üzere toplamda 36 bin öğrencimiz Malatya’da sınava girecek. Bu sınav çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli ve biz valilik olarak yayınladığımız mesajda da özellikle sınav günleri olan Cumartesi ve Pazar günlerinde sınav saatlerinde öğrencilerimizi rahatsız edecek çevre gürültüsüne meydan verilmemesi konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Çünkü çocuklarımızın hem konsantre olarak sessizlik ortamı içerisinde sınavlarına girmeleri çok önemli. Çünkü yıl boyu çalıştılar, emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Ben de buradan tüm öğrencilerimize üstün başarılar temenni ediyorum. Allah muvaffakiyetler versin, Allah zihin açıklığı versin. Aileleri için de kendileri için de bu sınavın hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Baruş, karne dağıtımını birinci sınıflarda gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Birinci sınıf öğrencilerimiz de bizim için çok önemli, çünkü eğitim-öğretime yeni başlamışlar ve okul ortamına tam bir uyum sağlama sürecindeler ve bu süreci de umarım başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler. Bundan sonra da devam edecek eğitim-öğretim hayatlarında da bu yaşamış oldukları deneyim çok büyük rol kazanacak. Bütün öğrenci ailelerine tavsiyemiz çocuklarımızın tatil ortamını iyi değerlendirmeleri için ellerinde geleni yapmaları. Hem zihinsel olarak dinlenmelerini, hem de ruhsal olarak dinlenmelerini sağlayıcı faaliyetlere katılıp teşvik etmeleri ve çocuklarımız gerek sportif, gerek sanatsal, gerekse diğer yönlerden, değerler yönünden yetişmelerini sağlayıcı kurslara devam ederlerse onların karakter gelişimi ve gelecekleri açısından son derece iyi olacaktır. Buradan tüm öğrencilerimize, ailelerine saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerinde yer verdi.