Yola kaya parçaları düştü

Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayan Karahan Tüneli'nin giriş ve çıkışlarında yola düşen kaya parçaları sürücülere zor anlar yaşatıyor. Sürücüler, yetkilileri gerekli tedbirleri almaya çağırarak, 'Dev kaya parçaları adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Yol boyunca düşen kaya parçaları büyük tehlike oluşturuyor' diye konuştular.

Yola kaya parçaları düştü

Dağdan kaya parçaları yola düştü

Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak D300 karayolu üzerinde yapımına 2009'da başlanan, yaklaşık 214 milyon mal olan ve 4 yıl önce hizmete açılan Karahan Tüneli, temmuz ayında Darende ve Akçadağ ilçeleri arasındaki tünelin doğu çıkışındaki Gürkaynak kavşağında yaşanan çökmeler nedeniyle Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmıştı. Yapılan çalışmalar sonrası tekrar hizmete açılan Karahan Tüneli'nde, bu sefer de tünelin giriş ve çıkışlarında dağdan sık sık kaya parçalarının düştüğü iddia edildi. 

Çelik tel uygulaması yapılsın

İddiaya göre önceki akşam Darende istikametinden Malatya istikametine seyahat eden sürücü Mahmut Keser'in aracına, dağdan düşen kaya parçaları maddi zarar verdi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Keser, "Karahan Tüneli çıkışında kar ve yağmur sebebiyle çıkışta bulunan yüksekliklerden aşağıya doğru taşlar düştü maalesef taşın birisi aracıma isabet etti. Aracımda ciddi hasar meydana geldi başka hasarlar oluşmaması için yola savrulan taşları da topladım. Aylarca kapalı kalan Karahan Tüneli toprak kayması taş düşmesine bir çare bulmasını. Diğer sıkıntılı bölgelerde uygulanan çelik tel uygulamasının yapılmasını istiyoruz" dedi. Haber Merkezi
 

Yola kaya parçaları düştü
Yola kaya parçaları düştü
Yola kaya parçaları düştü
Yola kaya parçaları düştü