YMS telafi peşinde

Süper Ligi 6'ncı haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, sahasında Demir Grup Sivasspor'u konuk ediyor.

YMS telafi peşinde

Yeni Malatya Stadyumu’nda bu akşam oynanacak olan karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Fatih Karagümrük maçında uzun süre üstün olmasına rağmen sahadan 4-3 mağlup ayrılan Yeni Malatyaspor, Sivasspor’u yenip, bu mağlubiyeti geride bırakmak, Sivasspor ise zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak, bu sezonki ilk galibiyetini almak istiyor. 

Lig’de 5’inci haftada sahasında Fatih Karagümrük’e 4-3 mağlup olan Yeni Malatyaspor ile sahasında Gaziantep Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan Sivasspor, 6’ncı haftada kozlarını Malatya’da paylaşacak. Kritik karşılaşma yarın saat 20.00’de Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak.

13’üncü randevu

Yeni Malatyaspor ile Sivasspor daha önce 8’i Süper Lig, 2’si 1.Lig, 2’si ise Türkiye Kupası olmak üzere 12 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 6’sını Sivasspor, 3’ünü Yeni Malatyaspor kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

İki takım ilk kez 2016-2017 sezonunda TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Sivasspor 4-0 kazandı. 

İki takım 2017-2018 sezonunda ise Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarsında Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Sivasspor 2-0 kazanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Yeni Malatyaspor ile Sivasspor, 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 4-4’lük eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıda Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Sivasspor, 2-0 kazandı. 

İki takım 2019-2020 sezonunda Süper Lig’de bir kez daha kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 3-1 üstün tamamlayan taraf Sivasspor oldu. Sezonun ikinci Sivas’ta oynanan karşılaşma ise 1-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.
Geride kalan sezonda Süper Lig’de sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle tamamlanırken, ikinci yarıda Sivas’ta oynanan karşılaşmayı Sivasspor, 1-0 üstün tamamladı. 

İki takım 2019-2020 sezonunda Türkiye Kupası’nda eşleşti. Sivas’ta oynanan ilk maçı Sivasspor, 4-0 kazanırken, Malatya’da oynanan rövanş mücadelesi 2-1 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 

Süper Lig’de beşinci sezonunu yaşayan Yeni Malatyaspor, ligde geride kalan 5 hafta sonunda 2 galibiyet, 3’te mağlubiyet yaşadı. 

Ligin birinci haftasında sahasında Trabzonspor’a 5-1 mağlup olan sarı siyahlılar, ikinci haftada deplasmanda Göztepe’yi 1-0’la geçti. Üçüncü haftada sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü 2-0 mağlup eden Doğu Anadolu ekibi, dördüncü haftada deplasmanda Beşiktaş’a 3-0’la boyun eğdi. Kaplan, beşinci haftada ise sahasında 2-0 ve 3-1’lik üstünlük sağladığı Fatih Karagümrük’e 4-3 mağlup oldu. 

Demir Grup Sivasspor ise ligde 5 haftalık bölümde 3 beraberlik, 2’de mağlubiyet yaşarken, henüz galibiyet yüzü göremedi. 

Ligin birinci haftasında sahasında Konyaspor’a 1-0 mağlup olan kırmızı beyazlılar, ikinci haftada deplasmanda Trabzonspor’a 2-1’le boyun eğdi. Üçüncü haftada sahasında Göztepe ile 2-2 berabere kalan Yiğidolar, dördüncü haftada Fenerbahçe deplasmanından 1-1’lik sonuçla ayrıldı. Sivasspor, beşinci haftada ise 1-0 önde olduğu karşılaşmada Gaziantep Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kaldı.