Yılların ihmali

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Kasaplar Pazarı, Balıkçılar Pazarı ve Sebzeciler Pazarı ile Tavukçular pazarının kurallara uyulması şartı ile faaliyetlerin devam ettirilmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, yıllardır yapılamayan bir uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi.

Yılların ihmali

Pazara bir düzen geldi

Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, Kasaplar Pazarı, Balıkçılar Pazarı ve Sebzeciler Pazarı ile Tavukçular pazarının kurallara uyulması şartı ile faaliyetlerin devam ettirilmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, yıllardır yapılamayan bir uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi. Yıldız, "Bu uygulama esnaf ve vatandaş için çok iyi oldu. İnsanlarımıza, sağlıklı bir alış veriş ortamı sunuyoruz" dedi.  Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, Sebze Pazarına getirilen düzenleme ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yıldız, alınan kararla birlikte pazara bir düzenin geldiğini kaydetti.

Bizim alanımız bize yetiyor

Yapılan uygulamanın esnaf ve vatandaşlar için çok iyi olduğuna değinen Yıldız, "Bu uygulama esnafımız için gerçekten çok iyi oldu. Herkesin hizası, sınırı belli oldu. Bir düzen ve sistem geldi. Belediyelerimiz temizliğine gereken özeni gösteriyorlar. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir bize uygulananlar dışarıya, marketlere uygulanmıyordu. Şuanda pazara uygulanan bütün sistem dışarıdaki esnafa ve marketlere de uygulandığı için bizim esnafımız, durumdan çok memnun. Bizim zaten işgal yapma gibi bir durumumuz, niyetimiz yok.  Bizim alanımız bize yetiyor. Alanımızda rahatlıkla çalışabiliyoruz. Dışarıda düzen bozulmadığı sürece bizim burada düzen bozulmaz. Esnafımız her zaman devletinin, milletinin yanındadır. Ama ayrımcılık, ikicilik olduğu zaman esnaf tepki gösteriyor. Gösterdiği tepkiden kendi zara r ediyor bunun da farkında. Tepkinin bize artısı bize düzenleme oldu. Yıllardır yapılamayan bir uygulamayı hayata geçirdik. Zaten geçen hafta pazarımız kapatılmıştı. Kesinlikle uygulamaya geçilecekti, Vali Bey'le görüştük;  tezgahlarımızı geriye aldık, koronaya karşı, maskemizi, eldivenimiz taktık. Belediyemiz, pazarın girişine zabıta görevlendirdi,  dezenfekte  koydu. İnsanlarımıza, sağlıklı bir alış veriş ortamı sunuyoruz" diye konuştu.

Pazarın itibarını yeniden kazandıracağız

Salgın sonrası bu düzen böyle devam edecek mi? sorusuna cevap veren Yıldız,  "Bu düzen bu şekilde devam edecek. Esnaf arkadaşlarımızla yaptığımız toplantı sonucunda, esnaflarımız bu düzeni uygun olduğunu, herkes için sağlıklı olduğunu, düzeni bozan esnafı, belediyeler veya kolluk kuvvetlerinden yardım beklemeden esnaf kendi arasında düzeltmeye çalışacak. Kendi iç düzenimizi kendimiz sağlayacağız. Ne bir belediyeden destek alacağız. Yine bize destekleri olacak illaki. Pazarımızın, çalışmaları var. Dükkanların tabelalandırılması, temizlenmesi, fırsattan istifade görsel bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Pazarımızın, kaybettiği itibarını yeniden kazandıracağız" şeklinde konuştu.