Yetiştiricilere fosforlu yelek

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği, 5'inci Sürü Yönetimi Elemanı Kursunu başarıyla tamamlayan 20 kişiye sertifikaları verildi. Birlik Başkanı İhsan Akın, yetiştiricilere gece yaşanan kazalara karşı önlem almak için fosforlu yelek hediye etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yetiştiricilere fosforlu yelek

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle verilen 5'inci Sürü Yönetimi Elemanı Kursunu başarıyla tamamlayan 20 kişiye sertifikaları verildi. Birlik binasında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Birlik  Başkanı İhsan Akın, buradaki asıl amaçlarının farkındalık oluşturarak yetiştiricileri teşvik etmek olduğunu söyledi.

20 yetiştiricimiz sertifika alacak

5'inci Sürü Yönetimi kursunu başarıyla bitiren ilk 3 kişiye sertifikanın yanında plaket de vereceklerini söyleyen Akın,“ Burada asıl amacımız farkındalığın oluşması ve yetiştiricilerimizin teşvik edilmesidir. Bilgi anlamında da sahadaki bilginin gerçek anlamda teknik ve pratik olarak birleştirilerek, teknik uzmanlar tarafından bunu sahaya yansıtmak. Burada tabi Battalgazi Halk Eğitim ve Battalgazi Milli Eğitim Müdürlüklerine de teşekkür ediyoruz. Şuan 20 yetiştiricimiz, üreticimiz ve çobanımız sertifikasını alacak" dedi.
Kazaların önüne geçebilmek için fosforlu yelek dağıtacağız
Karayolları geçiş güzergahında yetiştiricilerin sıkıntı yaşadığını dile getiren Akın, “Bazen can ve mal kaybına neden olan kazalar oluyor. Bu kazalarla ilgili de farkındalığın oluşması adına yelek yaptırdık, özellikle fosforlu yelek ve gece ışıkta yanan. Bu anlamda bu yeleklerimizi de burada ilk dağıtımını çobanlarımıza yapacağız. Ve yayla yayla bunların dağıtımlarına devam edeceğiz" diye konuştu.

Üretene sahip çıkmamız lazım

Akın, birliğin kurulduğu günden beri Malatya’ya hizmet verdiğine vurgu yaparak, “Burada tabiki en önemlisi şu, bizler özellikle yıllardır kurulduğumuz günden bugüne birlik olarak yaklaşık 2 bin 500 kişi aileleri ile birlikte 10 bin kişi, platform olarak da yaklaşık olarak 39 bin 700 üyemiz var ve aileleri ile birlikte 200 bin kişi demektir. Her şeye rağmen ne olursa olsun, yolumuza devam ediyoruz. Biz laf üretmek yerine iş üretiyoruz. İş üretmeye çalışıyoruz ve üretmemiz lazım ve onun için üretene sahip çıkmamız lazım. Bundan dolayı da bütün yetiştiricilerimizi üreticilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.