Yeşilyurt'ta mezarlık karmaşası

Yeşilyurt ilçesi Hıroğlu Mahallesinde bulunan Tepecik Mezarlığında bazı alanlar belediyeden habersiz birileri tarafından tel örgülerle çevrelendi. Mezarlıkta yakınlarının mezarları bulunan vatandaşlar, bu arazilerin para karşılığında birilerine satıldığını iddia ederken, belediye ise mezarlıktaki arazilerin satılmadığını ifade ediyor.

Yeşilyurt'ta mezarlık karmaşası

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey yolu üzeri Hıroğlu Mahallesinde bulunan Tepecik Mezarlığında geçtiğimiz aylarda genişletme çalışması yapıldığı ifade edildi. Genişletme çalışması sonrası bazı kimselerin, burada bulunan arazilerini belediyenin bilgisi olmadan genişlettiğini, çevrelendiği ve kimse sökmesin diye içlerinde ölü olmayacak şekilde mezarlar yapıldığı öne sürüldü.  

Mezar satışı olmamış

Konu ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünden alınan bilgi şu şekilde; "Burada bulunan mezar alanlarının kimseye satılmadığını, geçen yıl bir vatandaşımız bu konu ile alakalı, 'Bu araziyi yakınımız bağışladı mezarlık olarak, bende buradan kendime bir mezar satın almak istiyorum" demesine karşın, bu kişiye bile mezar satılmadığı" ifade edildi. Yeşilyurt Belediyesindeki yetkililerde burada mezar satışı yapılmadığını, mezar satışlarının Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirttiler. 

Mezarlıkta rant mı var?

Mezarlıkta 2 oğlu, annesi, babası ile birçok akrabasının mezarının bulunduğunu söyleyen Yıldız Ozan adlı vatandaş, geçtiğimiz aylarda mezarlık içerisinde bulunan alanda genişletme yapıldığını ifade ederek,  "Genişletme sonrası buralar birileri tarafından tel örgülerle çevrelendi. Zengin birisinin para karşılığında buraları çevrelediğini düşünüyoruz. Bu yönde duyumlar aldık. Konuyu mahalle muhtarına söyledik, muhtar; "böyle bir şey olamaz, tel örgüleri sökün atın boş mezarları dağıtın" cevabını verdi. Madem satılıyor dedik bizde müracaat edelim oğlumun yanında bende bir mezar satın alayım dedim. Ne Yeşilyurt Belediyesi, nede Malatya büyükşehir belediyesi burada mezar satışı olduğunu söyledi. O zaman buraları kim kafasına göre eşti genişletti ve tel örgülerle çevreletti. Belediyenin haberi olmadan. Burayı yapmak için kim kime para verdi. Bu konuların araştırılmasını istiyorum. Burada bir mezarlık rantı var" diye konuştu.