Yeşilyurt meclisi toplandı

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın Başkanlığında gerçekleşen Kasım Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı. Toplantıda bazı parsellerin satışı da onaylandı.

Yeşilyurt meclisi toplandı

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Başkanlığında gerçekleşen Kasım Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı. Toplantıda bazı parsellerin satışı da onaylandı.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda gerçekleşen Kasım Ayı Olağan Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 18 Ekim 2019 tarihli Ekim Ayı 2.Oturum Toplantısına ait meclis karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. Gündem ilanından sonra gündeme intikal eden iki madde oylandıktan sonra gündeme dahil edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak 2014 yılından bugüne kadar ilçemizi her alanda olduğu gibi çevresel hizmetlerde de örnek ilçe hüviyetine ulaştırmak adına çok büyük yatırımlar yapıp, sosyal sorumluluk projeleri uyguladık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projelerini çeşitli yatırımlarla destekleyen yerel yönetimlerin ödüllendirildiği 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinde; ‘1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Mobil Geri Dönüşüm’ projelerimizden dolayı Sıfır Atık ‘Yerel Yönetimler’ başarı ödülüne layık görüldük. Türkiye’de ki bin 359 Belediye arasında ilk 5’e girerek çevre hizmetlerinde Yeşilyurt’umuzun adını tüm Türkiye’ye duyurmanın gururunu yaşarken, bu ödülü bizlere layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, yatırımlarımızın hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen herkese şahsım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu ödülde Yeşilyurt Belediye Meclisimizin kıymetli üyelerinin de büyük emekleri ve katkıları vardır, bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte el ele verip güzel hizmetlerde bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Toplantıda bazı parsellerin satışı da onaylandı

Yeşilyurt Belediyesinin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanan toplantıda, imar ile ilgili konular da ele alınırken, İmar Komisyonu Raporu ile mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait Yakınca mahallesi 383 ada 12, 13, 14,15,16,17,18,19,20,23, 24,25,26,27 ve 28 nolu parsellerin satış talebine ilişkin teklif onaylandı.

Bahçe Sundurmaları Yapım ve Uygulama Standartları yönetmeliğinde tadilat yapılması talebine dair İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi de kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesinin 9. Malatya Uluslararası Film Festivaline Kurumsal Sponsorluk olmasına dair Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi görüşüldükten sonra kabul edilirken, Eylül Ayı Toplantısında Meclis Üyelerinden Battal Tunca, Vahap Murat, Hasan Basri Yüksel, Murat Alabaş ve Ramazan Yakıcı’nın Meclis Başkanlığına sundukları önerge neticesinde, Yeşilyurt İlçesindeki eğitim durumu

üzerine hazırlanan Eğitim Komisyonu Raporu da okunduktan sonra onaylandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, iki aylık yoğun bir çalışma neticesinde hazırlanan Eğitim Raporundan dolayı Eğitim Komisyonu Üyelerini tebrik ederken, hazırlanan raporun bütün kurumlara iletilmesi talimatını verdi.

Gündemindeki beş maddenin bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenmesine, dört maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildikten sonra toplantıyı kapatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, alınan kararların hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2019 yılının son toplantısını 3 Aralık 2019 Salı günü saat 14:00’da Gedik Kültür Merkezinde yapılacak.