Yeşilyurt Karakucak Güreşlerine Hazır

Yeşilyurt İhtisas Kulübü Başkanı aynı zaman da Kulüp Hocası Hanifi Tandoğan, 25. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında geleneksel olarak düzenlenen karakucak güreşlerine hazır olduklarını ifade ederek, vatandaşları festivale davet etti.

Yeşilyurt Karakucak Güreşlerine Hazır

28-30 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan 25. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali hazırlıkları tamamlandı. Festival kapsamında bu yıl da birbirinden farklı sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Hemşerilerimizi festivale bekliyoruz

Tandoğan, festival öncesi açıklamalarda bulunarak, Yeşilyurt denince akla dalbastı kirazı ve tarihi pehlivanların geldiğini söyledi. Tandoğan, “Festivalin açılışı sünnet, nikâh ve konserle başlayacak. Yeşilyurt’ta her sene kiraz zamanında geleneksel olarak 25 yıldır düzenlenen karakucak güreşleri akla gelir. Her sene yapılan güreş bu yıl 30 Haziran’da yapılacaktır. Türkiye’nin her ücra köşesinden kalkıp güreş hevesi ünlü karakucak güreşçileri gelip festivale katılmaktadırlar. Yeşilyurt ilçesinde 1990’larda faaliyete geçen karakucak güreş alanında her sene karakucak güreşleri yapılmakta. Yurt içerisinde 400’e yakın yetenekli Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında şampiyonluklar yaşamış güreşçiler katılıyor. Malatya ve çevre illerden ise, yaklaşık 150 genç katılıyor. 60 bin lira ödül dağıtılacak. Cumartesi günü tüm vatandaşlarımızı festivalin açılışına, Pazar günü karakucak güreşlerine bekliyoruz” diye konuştu.