Yeni üniformalar daha rahat

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik birimlerinde görevli personeller için hazırlanan yeni üniformalar Malatya kullanılmaya başlandı. Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, 'Personelimizin kullanacağı kıyafetler günün koşullarına uygun olarak, modern ve daha rahat görev yapabilir nitelikte hazırlandı' dedi.

Yeni üniformalar daha rahat

Geçtiğimiz yıl hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü kolluk kuvvetlerinin üniformalarının, teknolojik gelişmelere göre yenilenmesine paralel olarak kentteki emniyet mensuplarına yeni elbiseler eşzamanlı olarak dağıtıldı. Konuyla ilgili Battalgazi İlçesi Çiftlik Mahallesinde bulunan uygulama noktasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, “Personelimizin kullanacağı kıyafetler günün koşullarına uygun olarak, modern ve daha rahat görev yapabilir nitelikte kıyafetler hazırlandı. Bütün arkadaşlarımız eş zamanlı olarak kıyafetlerini giydiler. Gördüğünüz gibi daha farklı, daha modern, daha kalıcı ve daha da hareket edebilme kabiliyetine sahip olarak bundan sonra arkadaşlarımız görev yapacaklar. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın iradeleriyle gerçekten teşkilatımızın bütün alanında gelişme, yenilikler yapılıyor. Trafikle ilgili olarak da aynı şekilde, aynı hassasiyet devam ediyor. İlimizde de şu an itibariyle 303 personelimiz bugün itibariyle yeni kıyafetleriyle göreve çıktılar. Tabi bizim esas amacımız vatandaşımıza hizmet ederken, esasen sağlıklı bir şekilde hizmet etmek, ama personelimizin de motivasyonunu en üst düzeyde sağlamak. Rahat görev yapabilmesini sağlamak adına bunu yapmış oluyoruz” dedi.

Kazalarda azalma sağlandı

Trafik uygulamalarına da değinen Dr. Urhal, “Bunu rakamlarla biraz daha detaylandırırsak, trafik branşıyla ifade etmek gerekirse 2019-2018 yılı mukayese edildiğinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında hakikaten ciddi oranda azalmanın olduğunu da görüyoruz. Malum geçenlerde de ifade etmiştik, 2020 yılı ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması olarak bir Öngörü Eylem Stratejik Planında vardı. Hakikaten öngörülen rakamlara doğru da bu devam ediyor. Arkadaşlarımız da bunu daha da düşürebilmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini bir bütün olarak sağlayabilmek adına faaliyetlerini, uygulamalarını yoğunlaştırarak devam ediyorlar” diye konuştu.  Geçtiğimiz ay Türkiye genelinde uygulamaya konulan ‘Yaya Öncelik Planı’nın ilimizde başarıyla uygulandığını söyleyen Urhal, “Eğitim, kontrol ve denetim noktasında da sürücülere, yayalara ciddi manada eğitim veriyoruz ve bunun faydalarını da görüyoruz. 2019 yılı öncelik hayatın, öncelik yayanın şeklinde trafikte yaya öncelik eylem planı hayata geçti. Bu da başarılı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda bizim bir çadırımız da var. Bu çadırımızda özellikle gelen sürücülerimizin belli bir alanı geçmek suretiyle kısa bir bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti yürütülüyor. Bunu karşılıklı etkileşimle de aynı zamanda sürücüleri bilinçlendirmiş oluyoruz. Yeni kıyafetlerdeki gördüğünüz renler esasen hem fosforlu hem de çok uzak mesafelerden algı oluşturabilecek nitelikte. Dolayısıyla bu hem vatandaşlarımıza güven verecek hem de suç ve suçlu açısından da bir caydırıcı unsur olarak karşımıza çıkacak” ifadelerinde bulundu.