Ramazan Keskin

BİR GARİP YOLCU

Ramazan Keskin

“Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.” Ankebut suresi ayet 57.

Üstad Hüsameddin Yıldırım; Erzurum/Hınıs nüfusuna kayıtlı olarak şöyle ifade ediliyor: Doğum tarihi 1941 vefat tarihi 28 Şubat 2018. Bu tarihlere göre Üstad tam 77 sene bu dünya gezegenimizin üzerinde yaşadı ve bu gezegenimizi terk ederek Rabbine yürüdü.

Üstad Hüsameddin Yıldırım, aramızdan ayrılıp Ahiret yolculuğuna çıktı. Dünya hayatı süresi ve imtihanını bitirip, Ahiret yurduna doğru tüm arkadaşları ve dostları tarafından yolcu edildi.

Merhum Üstad Hüsameddin Yıldırım Kardeşimize Allah’tan Rahmet ve mağfiret dilerim. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah. Rabbimden tüm yakınlarına, arkadaş ve dostlarına sabrı cemil dilerim.

Merhum Üstadın nev-i şahsına münhasır bir yaşantısı vardı. Bir ömür bu yaşantısını tavizsiz devam ettirdi. Hürriyetinden taviz vermemek için hiçbir resmi ve gayri resmi görevi kabul etmedi. Ancak özel dersler vererek ve yazdığı eserlerin geliri ile hayatını devam ettiriyordu. Tavizsiz biriydi.

Merhum Üstadı yakinen bilenler, O’nun nasıl bir hayat yaşadığını bilirler. Üstadı tanımayanlara Üstadın yaşantısını anlatsak da günümüz insanlarının bu yaşantıyı anlamaları ve kabul etmeleri mümkün görünmeyeceğinden dolayı bu hususta herhangi bir şey söylemeyi veya yazmayı gerekli görmüyorum. Merak edenler arkadaşlarından ve dostlarından Üstadın yaşantısını sorup öğrenebilirler.

Üstadın nev-i şahsına münhasır bir hayatı vardı. Bir kardeşiniz olarak, Ülkemizi ve Dünya gezegenimizin bazı yerlerini gezmiş ve çeşitli toplumlarda bulunmuş ve birçok İlim Adamımızı bizatihi ziyaret etmiş ve okuyabildiğim kadarıyla da birçok ilim adamının hayatını ve biyografisini okumuş biri olarak diyorum ki; bu güne kadar Üstadın hayatı gibi bir hayat sürdüren hiç kimseyi görmedim.

Üstadı yolcu ederken

Merhum Üstadı 02 Mart 2018 Cuma günü Cuma namazından sonra Malatya şehir mezarlığında cenaze namazı kılındı ve defin işi tamamlanarak ebedi istirahat gahına tevdi edildi.

Cenaze namazını ben kıldırdım ve kabrinin başında da dua ettik.

Üstadı tanıyan arkadaşları ve talebeleri cenaze namazında hazır bulundular.

Cenaze namazına katılanlar:

Üstadın akrabalarından Halil Bilgeç,

Üstad İstanbul’da öğrenim görürken, tanıştığı Adıyamanlı Av. Ali Atınç ve beraberindeki arkadaşları cenaze namazına iştirak edenler arasında yerlerini aldılar.

Malatya’mızın Milletvekillerinden Nurettin Yaşar, Taha Özhan, eski Belediye Başkanımız ve Milletvekili Cemal Akın, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Milli Eğitim eski Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Türk Talebe Birliği (MTTB) eski Başkanlarından Namık Şahin, Emin Yücetaş ve Zekeriya Şengöz (Zeki Baba) ve kalabalık bir topluluk cenaze namazı ve defin işlerinde hazır bulundular. Üstadı tanıyan takriben 300-500 kadar tüm arkadaş ve dostları O’na karşı son görevini yaptılar.

Merhum Üstad'dan geriye kalan, kendi telifatı (yazdığı eserler) ve zor şartlarda aldığı kitaplarından başka geriye bir miras bırakmadı.

Merhum Üstad hiç evlenmeden bu dünya hayatından ayrıldı.

Şahsım olarak cenaze merasimine katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim.

Ey Rabbimiz! bizleri ve Merhum Üstad Hüsameddin Yıldırım’ı yarın kıyamet gününde Adn ve Firdevs Cennetlerinde ağırlayacağın kullarından eyle… Amin.

Vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları