Nesibe Aldemir

YİNE YENİDEN YENİLENMEK

Nesibe Aldemir

 Seçimlerin ardınlar seçilenlerle yola devam. Allah’a şükürler olsun 24 Haziran seçimlerini kazasız belasız atladık. Rabbim sonuçları ülkemize, ümmete ve tüm insanlığa hayırlı kılsın.

 Seçim öncesi esen rüzgârlar, fırtınalar dindi. Piyasalar ve genel itibariyle pek çok sektör seçim sonuçlarından duydukları memnuniyeti açıkça belli ettiler. Başını alıp giden patatesin fiyat bile hızla düşüşe geçti. Sırf bu nedenle sandıktaki pusulasını farklı yönlere çevirenler patatesi çuvallarına doğru koşabilecekler. Gündemde uzun süre kalan patates bol bol yemek yapılmak üzere manavda bizleri beklemektedir.

 Patatesten daha mühim konuların göz ardı edilmesindeki sebep seçime gölge düşürmekti. Bir oyun bir oydur zihniyeti çıkan sonuçları değiştirmedi. Çok badireler atlatan milletimiz için artan sebze fiyatlarının pek de bir önemi yoktur.

Yakın tarihte şahit olduğumuz ihanetin acısını yüreklerden silmek iki kilo patatesle olacak iş değil. 15 Temmuz gecesi yaşananlar büyük dersler almamıza vesile oldu. Kimin ne olduğunun açıkça meydana çıktığı o gece dünyaya birlik dersi verildi.

 Tüm İslam coğrafyasında zulüm gören mazlumların tek umudu olan Türkiye, ileriye doğru attığı her adımda onların duasıyla yola revan olmaktadır. Samimiyetimizin farklığından olsa gerek bugün dünyada zulüm gören mazlumlar gönül oylarını Türkiye’nin bekasından yana kullandılar.

 Kadim kardeşlik köprülerinin kurulması ve ayakta kalması için Türkiye’nin güçlü olması gerekmektedir. Bu gücü ona verecek olan kararlı ve istikrarlı duruşumuzdur.

  Eksiklerimizi ve eksilerimizi değerlendirip muhakeme yapmak yeni dönemdeki hedeflere ışık tutacaktır. Gerçeklerle yüzleşmeyi bilmek atılacak adımları sağlamlaştırdığı gibi alınan mesafeyi de artıracaktır. Bu nedenle özgüvenin yanına özeleştirileri de almayı ihmal etmemeliyiz. Özeleştirilerin eşliğinde yeni dönemin ülkemiz için hayır getirmesini umut ediyoruz.

Yarınların teminatı bugün verilen kararlardır. Bugün ekilen tohumların yarın yeşermesi ümidiyle yaşamanın özü vatansever olmaktır. Vatanı sevmek ona ihanet etmemek demektir. Ayrıca vatan hainlerinin karşısında durmak demektir.

 Hedeflerimiz ne kadar büyük olursa olsa Ülkemizin birliği ve bütünlüğü her hedefin üzerinde tutulmalıdır. Bir ve diri olan Türkiye’nin inşasına zarar verecek depremlere zemin oluşturanlara fırsat vermeyerek liyakat ile hakikati üstün tutan bir siyasetin var olmasına katkılar sunmalıyız. Yine yeniden yenilenirken eksilerin artılara dönüşmesi için çözümler üretmeliyiz.

 Velhasıl kelam değerli dostlar, hedeflerine hızla ilerleyen bir ülkede yaşamanın verdiği güven ve huzuru dile getirirken yeni dönemin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.

Yazarın Diğer Yazıları