Faysal Elkoca

MÜTHİŞ FİNİŞ

Faysal Elkoca

Sezonun ilk yarısını, 29 puan ile 3.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, müthiş bir finişe imza attı.

İlk yarının 17 müsabakasında 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile ligin üstünü altına getiren Yeni Malatyaspor, bütün futbol otoritelerinin gözlerini şaş, dilini lal, kulağını sağır etti..!

Sezona girilirken, ligdeki hedefin Avrupa kupaları olacağını yazdığımda başta kulüp başkanı ve yöneticiler, “bizim böyle bir hedefimiz yoktur” demişlerdi..! Fakat, her galibiyetin sonunda onlarda bu hedefin olmasını arzulayarak, U dönüşü yapmışlardı..!

Sonuç itibari ile hakikaten yakalanan bu büyük başarı, taktire şayandır. Başta teknik heyeti, futbolcuları ve başkan Adil Gevrek’i, kutluyorum.

Bursaspor müsabakasında çok da iyi oynamayan sarı-siyahlılar, bu zorlu deplasmandan 1 puanı timsahın midesinden çıkarttı..!

Müsabakanın hakemi, spikeri ve yorumcusu, tüm Malatyasporlular tarafından hatırları soruldu..!

Rakibin golü muhteşem olabilir,  fakat spikerin kulakları Sağır edercesine bağırmasını anlamak çok zor olmasa gerek..! Bu sevinci ve bu bağırmasını Yeni Malatyasporlu guilherme’nin attığı Barcelona tarzı golünde de yapması lazımdı..! Yorumcu Tunç Kayacı’yı da anlamak mümkün değildir. Bu gibi futbolun yancıları, futbolumuza hiç bir şey katmayacakları gibi, yeni Malatyaspor’umuza da zarar veremeyeceklerdir..! Bu çiftte standart uygulamacıları  ve eyyamcıları kınıyorum..!

Bu gibi mide bulandıran vakaların tekrarı olmaması için, yeni Malatyaspor kulübü yöneticilerine büyük vazifeler düşmektedir. Vizyonunuz var ise, çıkın bu konuya el atın ve kınayın..!

VAR sistemi belki bize 6 puan getirmiş olabilir. Lakin, bu kültürün futbolumuzda yerini bulması çok zaman alacaktır. Bu zaman diliminde de VAR, futbolumuzun tadını-tuzunu kaçıracaktır, kaçırıyor da..!

Bursaspor’un kullandığı penaltı, sizce Allah’ın adaleti değil midir..? Penaltı atışını kullanan oyuncu Aytaç Kara, topun başına geldiğinde destek ayağı nasıl kaymıştır..!

Aslında yeni Malatyaspor’un başkanı Adil Gevrek, kulübe başkan olduğu günden beri, bu gibi futbolun inanılmazları, çok defa gerçekleşmiştir..! Neyse..!

Evet sezonun ilk yarısı bitti.

Yeni Malatyaspor, ocak ayının 2’sinde Antalya’da toplanacak.

Süper ligin ikinci yarısı, ocak ayının 20’sinde start alacak.

Ligden 5 gün önce de ziraat Türkiye kupası ilk maçı oynanacak. Bu kısa sürede oynanacak resmi müsabakalar öncesinde de 4 ocakta ara transfer dönemi başlayacak. Umarım yeni Malatyaspor, bu kısa süre de işlerini eksiksiz tamamlar..

Yeni Malatyaspor’un, ilk yarı da yakaladığı bu büyük başarıyı tekrardan kutluyor ve alkışlıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları