Faysal Elkoca

EZBERLERİ BOZDU..!

Faysal Elkoca

Geçen hafta sahasında Galatasaray’ı 2-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor, bu haftada deplasmanda Alanyaspor’u, 1-0’lık skor ile geçerek, adeta şapkadan tavşan çıkarttı..!

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Erol Bulut’un oynattığı ‘savunma özellikli’ futbol, kimilerini (başta beni) mutlu etmesede topladığı puanlarla başarıdan başarıya koşuyor. Sezon başında gerek kulüp başkanın, gerekse de teknik direktör Erol Bulut’un istemeyerek de olsa telaffuz ettiği Avrupa kupalarına katılma hedefi, gelinen bu noktada çok da uzak gözükmüyor..!

Geçen sezonun 11.haftasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 14 puan toplayan Yeni Malatyaspor, 16 gol atıp, 19 gol yedi.

Bu sezonun 11.haftasında ise, 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 18 puan topladı.

Rakip kalelere 14 gol atıp, kalesinde de 10 gol gördü.

Bu sezonun 11 maçlık periyodun da ligin en az gol yiyen 3.takımı olurken, attığı 14 gol ile de en fazla gol atan takım sıralamasında 9.sırada yer aldı.

Yeni Malatyaspor, ligin gelinen noktasında hakikaten, ezberleri bozmuş gözüküyor..!

Her ne kadar, oynanan futbol taraftarları mutlu etmesede günümüz futbolunun neticeye endekslendiğini de inkar etmemek gerekir..!

Ülke futbolunun 4 büyük diye tabir ettiği takımların, sarhoş gezdiği bu sezonda Yeni Malatyaspor’un, yakaladığı bu başarıyı, yüksek sesle alkışlamak ve kutlamak gerekir.

Süper ligin henüz 3’de 1’i oynanmış olabilir ama yakalanan bu tempo ve başarı, ilk yarının sonlanmasına kadar devam ederse, Yeni Malatyaspor’un Avrupa kupalarına katılma hedefi, pekala yakalanabilir.. !

Kısacası; Yeni Malatyaspor, geçen sezon yakaladığı başarıyı, bu sezonda ezberleri bozarak, yoluna devam ediyor.

Yeni Malatyaspor’un, yakaladığı bu başarı da futbolcuların katkısı çok büyük.

Özellikle forvet mevkisinde oynayan Boutaib, takımının bozduğu ezberler gibi kendisi de ezberleri bozuyor..!

Bir forvet oyuncusunun kendi sorumluluğunun dışında aldığı sorumluluk ve sergilediği performans, mücadele ve efor, hakikaten çok büyük bir saygıyı hak ediyor. Gol atamadığı için taraftarlar tarafından eleştirilen Boutaib, hakikaten, takımının gol yememesini de önlüyor..! Ben şahsım olarak, Boutaib’i yürekten kutluyor ve ayakta alkışlıyorum.

Benin’li,34 yaşındaki milli kaleci Fabien Farnolle; Yeni Malatyaspor’a, transfer edildiğinde kulüp başkanı Adil Gevrek’in, İstanbul/Tahtakale de seyyar saat satan bir siyahiyi, getirmiştir diye düşündüm. (Şaka tabi ki)

Yeni Malatyaspor’a, geldiği  günden beri hep, yedi- içti-yattı..! Hiç forma şansı bulamadı! Hatta geçen sezon, kendisine kulüp bulması, talep edildi..! Ama bu Müslüman, azimle çalıştı ve sırasının geleceği günü bekledi.

Kaleci Ertaç’ın sakatlanması ile kaleyi devralan Farnolle, bu sezon oynadığı 5 maçda 6 gol yerken, müsabakaların kaderini değiştiren 2 tane de çok önemli penaltı kurtardı. Farnolle, bu performansı ile Ertaç’a kaleyi vermeyecek gözüküyor..!

Bir başka başarılı yabancı oyuncular da Issam Chabeke ve Guilherme..

Adem Büyük, Sadık, Murat Akça ve Murat Yıldırım’da kutlanması gereken yerliler..

Sonuç itibariyle yeni Malatyaspor, bu sezon oynadığı müsabakaların sonunda ezberleri bozdu..! Tüm müsabakaların istatistiki bilgileri, bunun apaçık göstergesidir..!

Yeni Malatyaspor, üst üste 2 önemli müsabakayı galibiyet ile tamamladı. Önümüzde 2 önemli müsabaka daha var. Cuma günü kendi saha ve seyircisinin önünde Trabzonspor ile karşılaşacak olan sarı-siyahlılar, sonraki hafta da deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk olacak.

Özellikle Trabzonspor müsabakasını, kayıpsız geçmesi elzemdir. Geçeceğine de yürekten inanıyorum. Şayet bu 2 müsabakadan galibiyet ile ayrılırlarsa, Avrupa kupalarına katılmak, kaçınılmaz olur..!

Ayrıca da kulübün benliği ve kariyeri açısından Türkiye kupası müsabakaları çok önemlidir. Kırklareli müsabakasını kayıpsız geçen sarı-siyahlılar, kupada da sonuna kadar gitmelidir. Kadro derinliğine sahip olan Erol hoca, kupayı göz ardı etmemelidir ve iddialı olacağını, kamuoyuna ve futbolcularına, deklare etmelidir. Kupanın saygısının yanında ekonomik getirisini de düşünmek gerekir..!

Şahsım olarak, gelinen bu noktada ezberleri bozan Yeni Malatyaspor’un tüm fertlerini, tüm camiayı, kutluyor ve Trabzonspor müsabakasında da üstün başarılar, diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları