Cafer Çelik

GÖRÜN -İBRET ALIN -DÜŞÜNÜN – ANLAYIN-ANLATIN

Cafer Çelik

Senelerden beri terör musibetine yakamızı bıraktırmıyorlar. Son zamanlarda iyice azdırttılar. Sınır kasabalarımıza, vilayetlerimize ateş etmeye, vatandaşlarımızın can –mal kaybına sebep olmaya başladılar. Senelerdir binlerce vatandaşımızı şehit ettiler. Çok kabarık maddi zararlar verdiler. Bu olanlar dünyanın gözü önünde oldu, oluyor. Müttefikler, Nato’,stratejik ortak, bu olanları boş sözlerle geçiştirmeye, el altından, çoğu zamanda açıktan terör örgütlerine yardım etmeye devam ediyorlar.

Dış güçlerin istediği, maddi bakımdan zayıf, sanayisi gelişmemiş, kendilerine itaatkar, zararına olan gelişme ve uygulamalara bile tepki gösteremeyen bir Türkiye. Bu ve benzeri isteklerine engel olabilecek gelişmelere zarar verecek her türlü hareketleri yaptırmadan, desteklemeden çekinmezler. İhtilallar, darbeler, her türlü zararlı gruplar şimdiye kadar, desteklenmiş, korunmuş, kurdurulmuş; memleket-millet sevgileri sözde, gerçek sevgileri özde makam ve menfaat olan, çok kimseleri de kendilerine hizmette, milletine hıyanette kullanmışlar, kullanacaklardır. Bir kısım kalabalık kimseler söze aldanarak, özü araştırmadan bunlara destek olmaktadır. Dış güçlerin tutum ve durumları dinlenmeli, onlar hıyanete destek olur. Şimdiye kadar yararlı bir şeye destek olmamışlar, bundan sonrada olmayacaklardır. Düşünmeli, dış güçlerin destekledikleri yararlı olmayan, zararlı olanlardır.

Afrin olayı her şeyi gözler önüne sermiştir. A.B,A.B.D.en haklı durumumuzda teröristleri korumakta, onlara her türlü yardımda bulunmakta, bizi de boş sözlerle oyalamaktadır. Bizi Ortadoğu da yapmak istediklerine engel görmekte, uyduruk sebeplerle kargaşalar çıkartmakta, halkları birbirine öldürtmekte, memleketleri harabeye çevirmekte, çevirtmektedir. Bir grup vatandaşlarımız da düşünemediklerinden mi, bilerek mi, Afrin başarısını normal değerlendirememekte, sevineceklerine, pek hoş olmayan sözler konuşmaktadır. Afrin olayı teröre karşı yapılmış, sivil halkın burnu kanamamış, hiçbir şeye zarar verilmemiş, sivillere yardımcı olunmuş, halkın sevgisi kazanılan, sevgiyle karşıladığı bir örnek hareket olmuştur. Dünyaya emperyalizm güçlerden, üstün farklarımızı göstermiştir.

Hükümetler,siyasi gruplar, yararlı hizmetlerine,başarılarına ,başarılara destek,karşı oluşlarına göre değerlendirilmeli,parti harfleri,grupları putlaştırılmamalı ki,guruplar makam-menfaat için değil,hizmet,yararlı olma yarışına yönelsin.Anlayanlar,anlatmalı;terör gruplarının başındakilerin dış güçlerden emir alan,vatandaşlarımızı kandırarak hıyanetlerinde kullanan kimseler olduğuna dikkat çekilmelidir.Dış güçler bunları niçin destekliyor?..Neden yardım ediyor?.. Demokrasi, adalet diyorlar, Mısır’da halkın seçtiği hükümeti darbe ile devirenleri alkışlıyorlar. Ermenistan, İsrail işgal ve zulmüne, en ufak tepki göstermiyorlar. Senelerden beri bölgemizde binlerce insanların ölümüne acımasızca seyirci oluyorlar. İnsanlar açlıktan ölürken, onları sömürüyor, sömürmeye çalışıyorlar. Bunları yapanlar ne medenisi, insan şeklinde canavarlaşmış kimseler…

Adil ve vicdani uygulamayı Allah, ahiret inancında, yaptığı hayır ve şerrin karşılığını, mükâfat –ceza olarak göreceğine şeksiz, şüphesiz inananlar, birlik ve güçlü olduklarında yapmışlar, yine güçlenirlerse yaparlar.     

Allah Kur’an’da; “ Ey iman edenler! Kendi dışınızdakileri sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten asla geri durmazlar, hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Gerçekten, kin ve düşmanlıkları ağızlarından (dökülen sözlerinden)belli olmaktadır. Kalplerinde sakladıkları (düşmanlıkları) ise daha büyüktür. Eğer düşünüp anlıyorsanız, ayetlerimizi size açıklamış bulunuyoruz.( 3 / 118) , Size bir iyilik dokunsa, bu onları tasalandırır; başınıza bir musibet gelse, buna da sevinirler. Eğer sabreder ve korunursanız, onların hilesi size hiçbir zarar vermez. Şüphesiz Allah, onların yaptıklarını çepeçevre kuşatmıştır.”(Al-i İmran–120 ) buyurmaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları