Abdullah Ergün

Rüzgar gibi geçti

Abdullah Ergün

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2019 CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu’ndaki dördüncü maçında Slovakya’yı 3-0 yenerek grup’ta 4’te 4 yaptı.

Malatya’da yapılan Kupa Voley maçlarından sonra Malatya’da Slokavaka maçının yapılması müjdesini veren Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ ne kadar sağlıklı karar verdiğini maçın oynandığı Malatya Merkez Kapalı Spor Salonundaki maçı takıp ederken yüzündeki gurur ifadesinden belli oluyordu.

Maçın saha içi performansını yazmak istemiyorum.

İlk iki sette Çağatay, Burutay ve Adis’in ön plana çıkması bile maçın kazanılmasını sağlarken son sette Metin Toy’un özel performansı kolay başlayan ve kolay biten maçın özeti gibiydi.

Bizi asıl mutlu eden taraf ise Malatyalıların milli maça gösterdikleri ilgi oldu. Salonun biline n kapasitesinin üstünde seyirsinin maça ilgi göstermesi salonun proje, yapım ve koordinasyondan sorumlu kişilerin bir şeyi eksik yaptıklarını da gösterdi.

Futbolda kale arkası tabir edilen bölümün tek taraflı duvar haline gelmesine salona ilk geldiğim gün tepkimi koymuştum.

Büyük şehir statüsündeki Malatya için bu salonunun yeterli olamayacağını ve dört tarafının koltuk kapasitesine ulaşmasının doğru olacağını her platformda paylaşmıştım.

Daha önce Malatya’da yapılan Kupa Voley maçlarında dışarıda kalan seyircilerin görüntüleri bu konudaki haklılığınızı ortaya koymuştu.

Milli maç müjdesinin gelmesinden sonra “ Eyvah Eyvah “ ile başlayan tatlı bir şaşkınlık yaşamıştık.

Maç esnasında yaşanacak olan izdiham ve maça olan ilgiyi o anda gözlerimizde canlanmıştı.

Pazar günkü maçta maç öncesi, maç esnasında ve maç sonrasında ortaya çıkan tabloya baktığımız zaman Malatya’nın başarılı bir şekilde sınıfı geçtiğini görülüyor.

Maça olan ilginin seyirci dağılımı noktasında bayan ve çocukların sayı olarak belli bir yüzdeye ulaşması, Malatya’da voleybol’un bundan sonraki süreçte daha iyi yerlere geleceğini gösteriyor.

M.Akif Üstündağ’ın Malatya voleyboluna verdiği destek biliniyor. Bu konuda daha iyisinin yapılması için gerekli girişimlerin başlatılması lazım

Yıllar önce Ali Gülhan’ın büyük uğraşlar sonrasında hayata geçen Malatya Voleybol ligine katılan takım sayısı ve ortaya çıkan voleybol gerçeğinin bundan sonra daha sağlıklı ve daha etkin hale gelmesi lazım.

Yeni Malatyaspor’un konuda lokomotif takım olmasını bekliyoruz.

Yıllar önce Malatyaspor bu işi belli bir noktaya taşıyan takım olmuştu.

Maddi anlamda verdikleri destek Malatya voleybolunun belli bir kapasitenin üstüne çıkmasını sağlamıştı.

Yeni Malatyaspor, gerek bütçe gerekse potansiyel noktasında ligin en iyi ekipleri arsında yer alıyor

Slovakya maçını takıp eden Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’in konuya bakış açsının olumlu olduğunu düşünüyorum.

Başta M.Akif Üstündağ ve Malatya Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan’a bu konuda büyük görev düşünüyor.

Yeni Malatyaspor’un başlatacağı voleybol atağının sonrasında diğer belediyeler ve bazı gençlik kulüplerinin geleceğini düşünüyorum.

Slovakya maçından sonra Milli Takım Teknik Sorumlusu Nedim Özbey ve voleybolcuların yaptıkları açıklamaları şehrin tanımını için büyük önem taşıyor.

Yıllarca Malatya’nın tanıtımı noktasında harcanan maddi ve manevi emeklerin karşılığını alamayan Malatya, Slovakya maçıyla şimdiye kadar yapılan tanıtımların önüne geçti.

Günümüzde sporun en iyi tanıtım aracı olduğu bir kez daha görüldü.

Günler öncesinden maçın sağlıklı ve sorunsuz geçmesi noktasında M.Akif Başaran ve Baki Alpaslan’ın verdiği mücadeleye şehrin dinamiklerinin katkı sunduğunu düşünüyorum.

 Malatyalıların Slovakya maçında ortaya koydukları performans TRT aracılığıyla ülkenin her tarafına ulaştı.

M.Akif Üstündağ’ın sahadaki milli takımı ve tribünlerdeki taraftarları gururla izlerken maçın Malatya’da oynama fikrindeki doğruluğunu da gösterdi

 Büyük kulüplere olan sevgisinin milli takım üstünde olduğu İstanbul’da bu konuda ortaya çıkan sıkıntılara inat Malatyalıların Slovakya verdikleri destek bundan sonraki büyük turnuvalar içinde ev sahipliği yapacağını gösterdi.

Gündüz Slovakya maçıyla gelen zafer daha sonra futbolda yaşanan Fransa galibiyetiyle ülkemiz unutulmayacak bir günü yaşadı

Günler öncesinden başlayan heyecan şimdilik son buldu.

Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ, Malatya Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan omuzlarında taşıdıkları etiketi bir kenara bırakarak milli maçın kusursuz bir şekilde tamamlanması için verdikleri emeklerden dolayı tebrik ediyorum.

Spor noktasında iyi işler yapılınca oraya çok güzel şeyler çıkıyor.

Emeği geçen herkese teşekkürler. 
 

Yazarın Diğer Yazıları