Abdullah Ergün

LeBron ve Stephen Curry

Abdullah Ergün

NBA’ de beklenen final gerçekleşti. Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers, şampiyonluk için yine karşı karşıya geldi.

Houston Rockets, Golden State Warriors’u serinin son maçında Toyota Center’de ağırladı. Son Şampiyon Warriors deplasmanda Houston’u 101-92 mağlup ederek seriyi 4-3’e getirdi ve finalde yeniden Cleveland Cavaliers’in rakibi oldu. LeBron’un yıldızlaştığı serinin son maçında Boston Celtics’i mağlup eden Cleveland Cavaliers üst üste 4 kez Golden State Warriors’un rakibi oldu.

Boston Celtics karşında Kevin Love’den yoksun çıkan Cavaliers son periyotta LeBron’un müthiş performansıyla finale çıkarken. Houston karşında ilk yarıda bekleneni veremeyen Golden State Worriors, 3. çeyrekte muhteşem bir geri dönüşe imza atan Golden State Warrios’ta Kevin Durant 34 Stephen Curry ise 27 sayıyla oynadılar.

Final serisi maçları öncesi Kevin Love’un durumunun netleşmesi ve Kyle Korver’in dış atışlardaki performansının beklenen seviyeye gelmesi halinde LeBron liderliğindeki Cleveland Cavaliers mutlu sona ulaşabilir.

Boston Celtics ile yapılan serinin son maçında Kevin Love’un yokluğunda özveriyle oynayan 33 yaşındaki yıldız serinin son maçında 48 dakika oyunda kalarak takımını finale taşıdı.

Finalde Golden State Warriors’un daha etkili olacağını ve mutlu sona ulaşacağını düşünenler Kevin Durant, Klay Thompson ve Stephen Curry’ın skorer yönünü ön plana çıkartıyorlar.

Son 4 sezonda karşı karşıya gelen iki takımının ortaya koyacağı maçın taktiksel ve mental hali seriyi farklı noktalara taşıyabilir.

Final serisinde beklenen ikililerin ortaya koyacağı performans kadar erken faul problemlerinin yaşanması, LeBron’a Draymond Green’in yapacağı savunma şimdiden basketbol severleri heyecanlandırıyor.

Golden State Warriors’un skorerleri Kevin Durant, Klay Thompson ve Stephen Curry’un seri boyunca bu özeliklerini kullanmaları halinde seri erken bitebilir.

Cavaliers takımın savunma ribauntları noktasında Kevin Love, LeBron ve Tristan Thompson’un etkili olduğu biliniyor.

 Warrıors’ın dış atışlardaki başarısına karşın Cavaliers’in LeBron’un kişisel resitali cevap şeklinde olabilir.

Seri hakkında söylenecek son söz LeBron’un doğduğu kentin takımı olan Cavaliers’de son final maçlarını oynayacak olması…

Son günlerden en çok konuşulan konuların başında yıldız basketbolcunun bu konuda yapmış olduğu açıklamalar doğu konferans final maçlarının önüne geçmişti.

Final maçlarında bizi yakından ilgilendiren en önemli konu, Cavaliers’de forma giyen Cedi Osman’ın NBA’ deki ilk sezonunda NBA finali yaşayacak olması.

Daha önce Detroit Pistons takımında 2003-2004 sezonunda şampiyonluk yüzüğünü takan Mehmet Okur’dan sonra bu sezonda Cavaliers takımında aynı başarıyı yakalayan ve final oynayacak olan Cedi Osman’ında şampiyonluk yüzüğünü takması Türk basketbolu için büyük önem taşıyor.

NBA takımlarının son yıllarda yetenekli Türk basketbolcuları noktasında almış olduğu kararlar ve gerçekleştirdikleri transferler ülke basketbolumuzun gelişimine de büyük katkı sunuyor.

Daha önce Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu, İbrahim Kutluay, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ömer Aşık, Bu sezon Cedi Osman, Furkan Aldemir…

Fenerbahçe ile Euro lig şampiyonluğunun gelmesi, bayanlar Euro Cup’da Galatasaray Bayan Basketbol takımının yanı sıra benzer başarıyı Yakın Doğu Üniversitesinden de gelmesi, Obradoviç gibi önemli bir koç’un ilkemizde görev yapması, Basketbol Federasyonun başında futbolda yaşananların aksine basketbolun içinden gelen Hidayet Türkoğlu’nun olması, Basketbol ligimizin zorluk derecesinin Avrupa standartların üstünde olması ve her şeyden önemlisi her şehirde gençlerin basketbola göstermiş olduğu ilgi.

 Ülke basketbolumuzun ekonomik anlamda dünyanın en çok gelir getiren ve izlenen ligi olan NBA’ de daha çok basketbolcuyla temsil edilmesi ve basketbolumuzun daha iyi yerlere gelmesi için olması gereken genç nüfusa sahip olmanın artısını sağlıklı hale nasıl getirebiliriz?

Bu sorunun cevabını bulup hayata geçirdiğimiz zaman basketbolumuz çok daha iyi yerlere gelecektir.

Yazarın Diğer Yazıları