Abdullah Ergün

Direkler arası

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor yeni sezona katkı yapacak bir maçı geride bıraktı. Göztepe ile yapılan maçın rahatlık derecesi ortaya pozisyonları bol bir maç çıkartırken Göztepe kalesinden dönen toplar rahat bir galibiyete engel oldu.

Murat Yıldırım ve Pereria gibi sistem üzerinde büyük etkisi olan oyunculardan yoksun Yeni Malatyaspor’un Göztepe gibi iç sahada iyi sonuçlar alan takım karşında galibiyeti kaçırması gelecek adına güzel bir referans oldu.

Mina ve Sadık ikilisin ön plana çıktığı maçlarda Yeni Malatyaspor’un sahadan iyi sonuçlar aldığı biliniyordu.

Göztepe maçında da benzer tablo yaşandı. Ghilas ve oyuna sonradan g,ren Demba Ba karşısında etkili olan Sadık ve Mina’ya eşlik eden Azubike Göztepe için tam bir kabus üçlüsü oldu.

Maçın ilk yarısında Chabeke ile maçın heyecan başlangıcını yapan Ynei Malatyaspor’un ikinci yarıda topa daha çok sahip olması, Eren, Adem, Khalid orta sahadan Azubike Diallo ile hücuma destek olması ortaya güzel bir maç çıkartırken kaçan goller galibiyete engel oldu.

Maçın en kritik anı ise Eren’ın kafasında topun çizgiyi geçmesine rağmen hakem’in golü vermememsi oldu.

Yeni Malatyaspor, ligin denge takımı olduğunu Göztepe maçında da gösterdi.

Rakibi karşılamada etkili olan,rakip kaleye daha çabuk giden,kanatları daha etkili kullanan, çok net pozisyonlara giren ve direkten dönen toplar…

Ligin sonlarına doğru tempo noktasında bu tip maçları oynamak kolay değil. Erol Bulut’un kafasındaki oyun planının kusursuz sahnelendiği bir maç olarak hafızalarda kalacak.

Tek eksik Chabeke, Adem ve Klahid’ın direkten dönen topların gol olmaması oldu.

Murat Yıldırım’ın yerine görev yapan Azubike oyunun iki yönünü çok iiy oynayarak hem savunmayı hemde hücum bölgesini rahatlatan isim oldu.

Diallo’nun maç eksiği olmasına rağmen yaptığı katkı kadar, Khalid, Adem ve Eren arasındaki mesafenin beklenene seviyelerde seyretmesi Göztepe savunması için kabus oldu.

Topa daha çok sahip olmak kadar hücum bölgesinde etkili olmak günümüz futbolu için alfabe niteliği taşıyor.

Yeni Malatyaspor bunu Göztepe maçında çok iyi sahaya yansıttı.

Kaçan goller kadar rakibe boş alana bırakmama noktasında iyi şeyler ortaya koydular.

Halil gibi çabuk oyuncu karşısında Ciccokho’nun tecrübesi,

Ghilas gibi fizik olarak çok iyi bir hücumcu karşısında Mina ve Sadık’ın alan savunmasındaki başarısı maçın “en”leri arasında yer aldı.

Yeni Malatyaspor’un kalan maçlarda benzer futbolunu sahaya yansıtması halinde ligin dengesini değiştiren sonuçlar ortaya çıkabilir.

Murat Yıldırım ve Pereria’nın da takıma katılacak olması beklentileri olumlu hale getirmek için yeterli nedenler arasında bulunuyor.

Göztepe takımının Yeni Malatyaspor karşısındaki futbolunu yukarıya taşınması düşüncesi, oyun alanını iyi kontrol eden Yeni Malatyasporlu futbolcuların performansına takıldı.

Sonuç olarak direklere takılan ve kale çizgisini geçen topun gol olmaması Göztepe takımının şansı oldu.

Yazarın Diğer Yazıları