Abdullah Ergün

Birlikte hareket etmek

Abdullah Ergün

Ligin son haftalarına doğru takımların form durumlarının değişkenlik gösterdiği anlara inat Yeni Malatyaspor'un Göztepe karşısında ortaya koyduğu etkili futbol, hafta sonu oynanacak olan ve şampiyonluğu büyük ölçüde belirleyecek olan Galatasaray maçını daha önemli hale getirdi..

Göztepe maçında direkten dönen toplarla gündeme gelen Yeni Malatyaspor'un etkili futbolu maalesef direklere takıldı.

Orta sahada maçın sonlarına kadar artan temponun mimarları olan Diallo, Aytaç, Azubike ve Adem'in performanslarının yanı sıra Yeni Malatyaspor'un savunmada Mina ve Sadık ikilisin önce Ghilas daha sonra Demba Ba karşısındaki performansları takım savunmasını da ön plana çıkarttı.

Kenar savunmacılar; Chabeke'nin ilk yarıda, Cissokho'nun da ikinci ayrıda hücuma verdikleri katkı Adem ve Khalid'e farklı bir hücum anlayışı getirdi.

***

Yeni Malatyaspor bu sezon beklentilerin üstünde bir performans ortaya koydu. Bütçe olarak çok iyi konumda olan takımların yakalayamadığı istikrarı yakalayarak büyük bir iş başardı.Ligin son haftalarına doğru alt sıralarda yaşanan gerilimden uzak sadece futbolun doğrularını sahaya yansıtan Yeni Malatyaspor'un ligin bitmesini beklemeden yeni sezon yapılanmasına yönelik yazılar yazdık ve televizyon ekranlarında bu konuyla ilgili düşüncelerimizi söyledik.

Ligde rahat takım olmanın avantajını yeni sezona taşımak için ideal bir ortam var.

Takımın dengesinin bozmadan yapılacak olan yeni transferler ve aynı teknik heyetle yola devam edilmesi her bakımdan büyük önem taşıyor. Ligde zirve mücadelesi veren takımların bile yeni sezon yapılanması sürecinde yaşadıkları sıkıntılar gazetelerin kendilerine ayırdığı sayfalarında sıkça yer aldıklarını görünce Yeni Malatyaspor'un ligde bu işi ilk yapan kulüp olması halinde psikolojik olarak da rakiplerinin önüne geçeceği biliniyor.

Ligde yıldız futbolcu olmamanın bazı takımlara verdiği avantajın bir takım üzerinde ne kadar etkili olacağını Yeni Malatyaspor bir kez daha gösterdi.

Koşan ve birbirlerini tamamlayan futbolcu kadrosunun günümüz futbolunda ilk sırada yer alan "iyi savunma ve "iyi hücum" felsefesine uygun olduğunu Avrupa liglerinde başarılı olan takımlarda görüyoruz.

Süper ligimizde ilk sıralarda yer alan takımların kadrolarına kattıkları yıldız oyuncularının bazılarında sezon içinde yaşanan problemlerin verdiği olumsuz etkileri biliyoruz.

Yeni Malatyaspor'un sezon başında kadroya kattıkları isimlerden sadece Yalçın konusunda benzer sıkıntının yaşandığını görünce bu tür transferler konusunda daha dikkatli davranılması gerekiyor.

Dengeleri ve takımda var olan huzurun bozulmasına neden olacak transferlerden kaçınılması için Teknik Direktör Erol Bulut'un futbol düşüncesine uygun isimlerin transfer edilmesi ve bunun zaman olarak öne alınması halinde yeni sezon daha etkili bir takım ortaya çıkar.

Teknik direktörün haberi olmadan yöneticiler tarafından yapılan transferler sonrasında bazı kulüplerin lig tamamlanmadan havlu attıkları sezonları yaşıyoruz.

"Bu işi en iyi ben bilirim" düşüncesi kulüpleri maddi ve manevi anlamda daha da sıkıntılı hale gelmemesi için kulüp yöneticilerinin" transfer ve yapılanma" konusunda teknik direktörle aynı düşünce içinde olmaları ve birlikte hareket etmeleri lazım.

Yazarın Diğer Yazıları