Yaşlılara diyabet anlatıldı

Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bir farkındalık oluşturarak Malatya Huzurevi'ni ziyaret Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi(MAEH) Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Lezzan Keskin, burada kalan yaşlıların kan şekerlerini ölçtü. Keskin, yaşlılara diyabet hakkında bilgiler vererek, yaşlıları diyabet konusunda bilinçlendirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yaşlılara diyabet anlatıldı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Malatya Valisi Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Diyabet Okulları İl Koordinatörü Dr. Lezzan Keskin ve beraberindekiler, bir farkındalık oluşturarak,  Malatya Huzurevini ziyaret ettiler. 

Farkındalık oluşturmalıyız

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aydın Baruş’un eşi Nagihan Baruş, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nün farkındalık günü olduğuna vurgulayarak, dikkat çekerek, “Allah sağlıklı günler versin. Farkındalığı oluşturursak, sağlıklı yaşam için egzersizlerimizi yaparsak ve beslenme planı oluşturursak çok sağlıklı güzel günleri hepimiz görürüz inşallah" dedi. 

Yaşlılar baş tacımız

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdal Aktürk ise, böyle bir aktivite düzenleyenlere teşekkür ederek, “Yaşlılar baş tacımız. Onlar manevi mirasımız ve bizi yönlendiren, bize dua eden insanlar. Onların arasında olmak, onlara dokunabilmek, onların tebessümünü görebilmek bizler için de en büyük mutluluk kaynağı. Yaşlılarımıza, huzur evinde olanlara Allah sağlık, sıhhat ve güzel günler vermesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Her 5 kişiden biri şeker hastası

Şeker hastalığı giderek arttığına dikkat çeken Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Diyabet Okulları İl Koordinatörü Dr. Lezzan Keskin de, Malatya'nın bu konuda Türkiye’de birinci olduğunu söyledi. Keskin, ülkemizde diyabet oranının yüzde 13 olduğunu ifade ederek, “Malatya'da diyabet oranı yüzde 21. Her 5 kişiden birisi şeker hastası. Herhalde aramızda da şeker hastası olanlarımız vardır. Birazdan kan şekerini ölçeceğiz. Öncelikle sağlıklı yaşamak için diyet, egzersiz, ilaç tedavisiyle birlikte kontroller son derece önemli. Görüyorum ki, huzur evinin bahçesi çok güzel ve temiz bir ortam var. Bunun değerlendirildiğini düşünüyorum. Hepimizin sağlık için yürümesi gerekiyor. Yürüdüğümüz zaman şekerimizi, tansiyonumuzu, kolesterolümüzü kontrol ediyoruz,  mutluluk hormonumuzu beynimizden kendiliğinden salgılıyoruz. Mutluluğumuz için bile yürümemiz gerekiyor. Bu güzelliklerden hepimizin faydalanmasını diliyorum. İnşallah başka etkinliklerde de davet edilirsek bizler buradayız" şeklinde konuştu.