Vebali Gürkan'ın boynuna

Selahattin Gürkan Battalgazi Belediye başkanı olduğu dönemde Battalgazi bölgesindeki imar sorununu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a yüklediğini öne süren Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, 'Ama kendisi neredeyse iki yıldır bu görevde olmasına rağmen bu çalışmalar olduğu yerde duruyor. Buranın vebali Selahattin Gürkan'ın boynundadır' dedi.

Vebali Gürkan'ın boynuna

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, Malatya'daki emlak satışları ve Battalgazi bölgesindeki imar konusu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Özgül, Battalgazi bölgesindeki imar sıkıntısının biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Virüs inşaat sektörünü vurdu

Emlak satışlarının durgun olduğunu söyleyen Özgül, "2019 yılında daire satışlarında büyük bir durgunluk yaşandı. İnsanların alım gücü düşüktü, kredi faizleri yüksekti. 2020'nin başlarında yaşanan Sivrice depreminden sonra da büyük bir durgunluk yaşandı. Kredi faiz oranları 2 ay süresince düşürülmesi ile birlikte büyük bir hareketlilik yaşandı. Şimdi ise konut kredi faizleri bayağı yükseldiğini görüyoruz. Onun için son birkaç aydır büyük bir durgunluk yaşanmakta. Çünkü insanlar kendisini ve ailesini virüsten koruma derdine düşmüş. Bu nedenle gayrimenkule talep yok denecek kadar az. Bunun sonu ne zamana kadar gider, temennimiz bu Covid-19'un biran evvel dünya üzerinden yok olup gitmesi.  Bu virüs özellikle inşaat sektörünü büyük bir durgunluğa itti. Emlakçı arkadaşlarımızla değerlendirme yaptığımızda hiçbir konut ve evlere hiçbir talebin olmadığı gözlenmektedir" şeklinde konuştu. 

İmar sıkıntısı halen devam etmekte

Özgül, Selahattin Başkanın Battalgazi Belediye Başkanı iken Büyükşehir Belediyesi'nin Battalgazi bölgesindeki imar konusunu ağırdan aldığını belirterek, "Yaklaşık 2 yıldır Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına rağmen, bölgedeki imar sıkıntısı halen devam etmektedir. Buda Battalgazi bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın şansızlığı diyebilirim. Kuzey çevre yolunda bulunan alanların imara açılmaması bölgedeki gayrimenkul sahiplerini düşündürmektedir. Fahri Kayahan, Karakavak, Tecde, Barguzu ve Yakınca mahallelerindeki birçok kişinin arsalarını kat karşılığı vererek nasıl ki gayrimenkul zenginleri çoğaldı ise Battalgazi bölgesinde birçok mahallenin Yeşilyurt belediyesinin mahallelerine eşit olduğunu belirtmek istiyorum. İmar sıkıntısının acilen bitirilmesi, çevre yolunun acilen bitirilmesi gerekiyor. Selahattin Gürkan Battalgazi Belediye Başkanı olduğu dönemde imarlaşma sorununu Ahmet Çakır'a yüklüyordu. Ama kendisi neredeyse 2 yıldır bu görevde olmasına rağmen bu çalışmalar oldu yerde duruyor. Buranın vebali Selahattin Gürkan'ın boynundadır" diye konuştu.

Merdiven altı emlakçılara dikkat

Merdiven altı emlakçılara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Özgül, "Vatandaş ev alırken de kiralarken de eski evlerde dikkat etmesi gereken depremde hasar görüp görmediği, sıfır evlerde ise tapusunu alabileceğine emin olmalıdır. Vatandaşlarımızda ricamız ev arsa arazi dükkân alırken veya satarken her emlakçıya itimat etmemeleri gerekiyor. Özellikle satıcılar rast gele herkese satacağı gayrimenkul bilgilerini vermesin gayrimenkul bilgisini verdikleri kişinin kayıtlı diplomalı emlakçı olup olmadığına dikkat etmelidir. Gayrimenkul alıcılara da aracılık yapan emlakçıyı iyi araştırsınlar Emlakçının bürosu var mı? Vergi dairesine kayıtlımı, emlakçılar odasına üyeliği var mı diye sorgulasınlar"  açıklamasında bulundu.