Vatandaşı düşünen yok

HÜDAPAR Malatya İl Başkanı İlker Dönmezer, Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MOTAŞ ve MASKİ'nin vatandaşı düşünmeden zam kararı aldığını savunarak, 'MOTAŞ'ın ulaşıma yapmış olduğu yüzde 50, MASKİ'nin ise suya yüzde 35 zam kararı kabul edilemez. Hiçbir depolama ve pompalama maliyeti olmadan su zengini bir ilde yaşıyoruz ancak suyu en pahalı tüketen şehirlerden biriyiz' dedi.

Vatandaşı düşünen yok

Hür Dava Partisi Malatya İl Başkanı İlker Dönmezer ve beraberindeki heyet, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Dönmezer, toplumu yönlendiren medyanın, doğruların her daim yanında yanlışların kimde olduğu fark etmeksizin her daim karşısında olması gerektiğini söyledi. 

Çocuklarımızı dini derslere yönlendirmeliyiz

21 Ocak’ta sona erecek ortaöğretimde ki ders seçimlerinde din derslerini seçme çağrısında bulunan Dönmezer,  "Vatandaşların din derslerini seçmeleri için bilgilendirilmesi lazım. Çocuklarımıza hep oku yavrum doktor ol mühendis ol yavrum diyoruz. Ama insan olma boyutu, insan kalabilme boyutu, maneviyat boyutu gerçekten farkında olmadan bizim dünyevileşip dilimizden düşürdüğümüz konu olmaya başlıyor. O yüzden çocuklarımızı dini derslere yönlendirmek önemlidir. Her alanda küfür, dünya emperyalizmi sistemi çocuklarımız kuşatmışken bizde olabildiğince her alanda kendi çocuklarımızı muhafaza edip doğru bilgiyi gerçek bilgiyi alabilecekleri bütün kaynaklardan istifade ettirmemiz gerekiyor. Şeytan her yönden yanaşıyor.  Çocuklarımızı temelden eğitmeliyiz. Ne kadar küçük yaşta eğitirsek o kadar iyi. Çocuklarımız deizm ve ateizm tehlikesiyle karşı karşıya. Allah muhafaza hiçbirimizden uzak değil bu tehlike. Ateizm zamanında meşhurdu. Şimdi küresel küfür insanlarda Allah’ı inkârı oturtamayacaklarını anladılar. Baktılar ki bu olmuyor deizmle saldırmaya başladılar. Özgürlükleri de bunun altında veriyorlar, eğitimi de bunun altında veriyorlar" diye konuştu. Dönmezer, ülkemizin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesine rağmen 6284 nolu yasanın yaptırımlarının halen devam ettiğini vurguladı.

Yüzde 50 zam kabul edilemez

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı MOTAŞ ve MASKİ'ni almış olduğu zam kararlarını değerlendiren Dönmezer, "MOTAŞ’ın yapmış olduğu yüzde 50 zam kabul edilemez. Belediyenin bu kadar kaynakları varken birde Ak partili bir belediye hem Büyükşehir hem de iki merkez ilçemizin buna nasıl bir karar aldılar. Nasıl bir karar mekanizmasıyla hareket ettiler. Meclis üyelerinden hiçbiri mi bu konu hakkında tepki göstermedi. Bunlar bize kapalı olan kısmı. Ama gerçekten yüzde 50’nin mantıklı bir açıklaması olması lazım. Zaten suyu Türkiye’de en pahalı içen illerden biriyiz. Hiçbir depolama maliyeti olmadan, pompalama maliyeti olmadan suyun merkezinde olan bir memlekette yaşıyoruz ve en pahalı içenlerinden biriyiz. Şimdi belediyemizin bir öğrenci biletini 2 liradan 3 liraya çıkarsa belki birileri açısından 1lira ne ki diye düşünebilir. Sivil 3 liradan 4,5 liraya çıkması 3 kişilik ailenin kendi bulunduğu yerden bir çarşıya gelip gitmesi 25-30 liraya mal olacak. Aynı oranda bursa zam yapılmıyor. Herhalde ticari taksilere yönlendirmeye çalışıyorlar. Son akaryakıt zamlarından sonra vatandaş toplu taşımaya yönelmişti zaten. Alacağınız her türlü kararda öncelik vatandaşın gözetilmesiyse gerçek belediyecilik anlayışı buysa bunun hayata geçtiğini sosyal hayatta reelde görmemiz lazım. Bu MOTAŞ’a yapılan zammında bunun aksini gösterdiğini görüyoruz" dedi. 

Halktan fedakarlık bekliyorlar

Vatandaş düşünülmeden, zam kararlarının alındığını dile getiren Dönmezer,  "Belediyeye bağlı olan bütün kurumlarda uygulanan yanlış fiyat uygulamaları varsa bir karar vermeden önce üzerine çokça düşünülmesi gereken yereldeki sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülmesi gerekir. Siz bu odaları boşuna kurmadınız herhalde. Oda başkanlarını da boşuna seçmiyorsunuz. Bunlar sadece isim olarak geçecekse mevzuata yerini doldurmak için yapılan şeylerse yazık. Belediyenin kar etmesi gerekmiyor ki. Belediyenin hizmet etmesi gerekiyor. Masraf kalemleriniz bellidir. Gelirinizle kafa kafaya denk geliyorsa kurtarıyorsa üstüne zam çıkamazsın. Kararlarından dönmeleri için yetkilileri görevlerine davet ediyoruz. Halktan fedakarlık bekliyorlar. Biz sizi otobüste taşıyacağız sizde bizi sırtınızda taşıyın" ifadesini kullandı.